Julekagekursus

23. november 2012 6 Af Kreative Pips

I går aftes var jeg på fondantkursus med juletema, og det var som sædvanlig hyggeligt. Den første time gik hurtigt med omsmøring og udrulning af fondant, og så var der kun 2 timer til at få ideer OG udføre dem!

Denne gang var der drejeplader til at sætte kagen på, og det var sørme dejligt nemt at dreje på kagen. Og også nemmere at smøre op og overtrække. Måske jeg skal ønske med sådan én? 🙂 Vi smurte op med disse paletknive, og det var meget nemmere end det jeg plejer, så efter kurset købte jeg en kniv til mig selv.

Der var ikke meget tid til det kreative for det tager langt tid at få indfarvet fondanten rigtigt, især hvis man vil have mørke farver som rød og grøn frem. Men jeg endte nu med at blive godt tilfreds (pånær nissehuerne) med min kage.

Jeg har lavet en perlebort ala snebolde med en silikoneform fra Wilton. Juletræerne på toppen er lavet med snefnug udstikkere med 4 store, 4 mellem og 4 små, som lægges sammen med en lille flad kugle mellem hvert lag. Og så er der drysset med lidt mørkegrøn glimmer og pyntet med en gul fondant stjerne.

Hende der sad overfor mig brugte en masse tid på at få hendes fondant grå, og så var jeg heldig at få en klump, så jeg kunne lave mine to mus. Jeg endte med at blive ret tilfreds med musene, mens huerne ikke er specielt kønne 🙁 Jeg havde nogle helt andre ideer med min kage, men der var bare ikke tid nok.
Som sidste finish på kagen dryssede jeg med hologram glitter, som giver en lidt “frost effekt” 🙂 Jeg glæder mig til at servere kagen for mand og drenge i aften, hvis altså Oliver og manden kan spise noget med deres feber :S

Min kusine fik også lavet en flot kage. Hun brugte samme silikoneform som mig, men hun brugte perlestrengen til at lave en iglo – genial ide (synes jeg)!