Tillykke mormor

5. april 2013 0 Af Kreative Pips

I dag fylder min mormor 68 år. Og ja, jeg ved godt det er ungt! Jeg har hørt det MANGE gange 🙂 Men mine bedsteforældre var kun 17 år, da de fik min mor. Og min mor var så kun 21 år, da hun fik min bror og mig. Og det er skønt med unge bedsteforældre (og for børnene: unge oldeforældre), for da min bror og jeg var børn, var vi på ferie hos dem (de bor ca. 5-6 km fra mine forældre :)) og lavede en masse sjove ting med dem. Og nu er de ofte klar til at hjælpe, når oldebørnene er syge (medmindre det er mandag og de skal til gymnastik, eller til svømning om tirsdagen :)).

Nå det var slet ikke det, det skal handle om! Jeg har syet dette net/taske til min mormor, for hun har altid sin pung liggende i et gammelt, forvasket indkøbsnet, så jeg tænker hun har brug for en opfriskning 🙂

Det har samme størrelse, som det net min svigerinde har fået. Dette har bare fået korte hanke, da det passer bedre til min mormor 🙂 Er spændt på hvad hun siger til det! Hun havde faktisk kun ét ønske fra mig, og det har jeg lovet at opfylde! Og hendes ønske er:

1 lagkage
I onsdags bagte Oliver og jeg lagkagebundene (jeg lægger snart opskriften herind, for jeg kan se at min link ikke længere fungerer). Og i går aftes lavede vi de to mousser:
Chokolade mousse:
100 g mørk chokolade
1/4 liter fløde
Fløden koges op, og lige inden den koger hældes den over chokoladen. Der røres indtil chokoladen er helt opløst. Jeg forsøgte i går at tilsætte lidt revet appelsinskal, men tror det er for lidt til det rigtig kan smages, så må forsøge mig igen en anden dag.
Bær mousse
300 g bærsymfoni (optøet)
2 dl vanilleyoghurt
1/4 liter fløde pisket til skum
Bærene moses med yoghurten, og vendes derefter med flødeskummet.
Hertil morgen lagde jeg bærmoussen mellem to bunde, mens Oliver piskes chokolademoussen, som så også kom i lagkagen. Da jeg elsker makroner, har jeg knust et par håndfulde og drysset ovenpå chokolademoussen. Og jeg er spændt på resultatet 🙂

Jeg er ikke helt tilfreds med fondanten, men jeg var for træt og tidspresset til at gøre det pænere (og min familie er alligevel imponeret!). Jeg har også fortrudt det lilla glimmer drys, som satte sig lidt i grimme klumper. ØV! Men nu har jeg weekend og vi smutter afsted til fødselsdagen nu, og i morgen tager vi et par dage til Bornholm for at tage afsked med oldefarfar (blev 82 år).

God weekend, jeg vil i hvert fald nyde den bornholmske stilhed 🙂