Hyggelig kreadag

12. august 2013 0 Af Kreative Pips

I går fik jeg skønt besøg af Iben og min dejlige, gravide kusine. Vi hyggede både ved spisebordet med kage og ved symaskinen. Iben syede en toilettaske med sommerfugle på, super sød 🙂 Og jeg hjalp min kusine med at få ordnet det sidste på hendes juletræstæppe (jeg kæmper stadig med mit tæppe, så er bare en lille bitte smule misundelig på, at hun nu er færdig..) Jeg nåede også selv lidt småting mellem kagespisningen, udskældning af møgungerne (som viste sig fra værste side i går) og hjælpen. Jeg fik tegnet mønster til Olivers bukser (som dem jeg syede til min fætter i juli) samt klippet både foer og yderstof, og så fik jeg klippet lilla firkanter til to store tæpper til to af mine veninder – og det er jo bare SKØNT med det lilla stof, når jeg nu selv ELSKER lilla 🙂

Jeg tror jeg skal bruge 160 lapper til hver tæppe, og pt. mangler jeg 130 lapper i alt. Derfor må jeg snart forbi Stof2000 og købe de sidste to lilla stoffer.

Selvfølgelig havde jeg bagt lidt lækkerier, og jeg blev bare så stolt af mine macarons 🙂 Flot mintfarvede og så så de bare perfekte ud – øvelse gør sørme mester! :o)

Jeg havde stadig fyld fra sidste uge, så det blev til mint/mynte og til hindbærmakroner med fyld af hindbær og lakrids. Jeg er faktisk blevet lidt vild med de lakrids macarons, på trods af jeg normalt ikke er specielt glad for lakrids..

Muffins er lavet på en af de kæmpe squash, som jeg fik af min mormor og morfar i sidste uge. Jeg vidste ikke lige, hvad jeg skulle bruge ca. 1 kg squash til, så min kollega foreslog jeg rev den og frøs den ned i mindre portioner, og sådan en portion brugte jeg til disse muffins 🙂

Jeg brugte denne opskrift som inspiration, men ændrede lidt på indholdet:

2 æg og 175 g brun farin piskes lyst og skummende
200 g mel, 1 spsk kanel, 1 tsk natron, ½ tsk salt røres i dejen
200 g revet squash (svarer ca til en normal str købt i butik) og 1 dl neutral olie røres i dejen til sidst

Fyldes i forme og bages ca. 20 min i alm ovn ved 180 grader.
Jeg fik 20 muffins af opskriften

Som topping lavede jeg min favorit: creamcheese frosting – MUMS
Jeg tilpassede portionen, så den passede med 1 pk ost af 200 g og det passede fint. Ovenpå kom et let drys turkis/grøn glimmer.

Og der er et par stykker tilbage, så mon ikke jeg lige skal smage en i aften (selvom min kollega lige har serveret hjemmebagte medaljer 🙂 MUMS