Oliver 10 år

26. marts 2019 2 Af Kreative Pips

Tænk engang, at min kære lille bitte dreng fyldte 10 år i søndags. Det er den største kliche, men jeg bliver nødt til at skrive det alligevel: hvor bliver tiden af?

Min LEGO-fødselsdagskage

Hos os er en søndag uden håndbold jo nærmest utænkelig, så vi brugte selvfølgelig formiddagen i en lokal håndboldhal. Oliver scorede holdets første mål, og det er vildt, så meget han har udviklet sig bare siden jul. Ja, det har hele hans hold. De har også bare de bedste, sødeste og mest betænksomme trænere. Holdet tabte desværre kampen, og det vakte desværre lidt sure miner hos dagens fødselar..

Dagens fødselar <3

Dagens menu

Grundet min stress, havde jeg valgt at holde dagens menu meget nem og simpel. Vi havde inviteret familien til lagkage kl. 15 med efterfølgende grillpølser. Det betød, at jeg ikke havde travlt med at bage en masse forskellige kager og holde styr på en større tidsplan.
Lørdag kunne jeg i fred og ro koge chokoladecremen samt lave vaniljecreme (den nemme poseversion), og søndag kunne jeg lige nå at lægge de to lagkager sammen inden vi kørte ud i hallen.

Lagkage med vaniljecreme, friske bær og pyntet med Odense Marcipan skovbærknas

Jeg havde også lavet en lille portion sukkerfri chokolademousse til min moster med diabetes. Jeg brugte 50 g sukkerfri chokolade og 1,7 dl piskefløde. Fløden koges op og hældes over den hakkede chokolade. Massen røres ensartet og køles ned. Når massen er helt kold, piskes den op og anrettes i to små portionsglas. Jeg pyntede med en klat flødeskum og lidt bær. Jeg ville rigtig gerne have haft hasselnødder eller usaltede pistacienødder, men jeg glemte at få det på indkøbssedlen. Et mynteblad ville også have pyntet, men så langt er mynteplanten i min have ikke nået endnu. Der kommer til at gå lidt tid, før den kan give blade nok til de dejlige mojitos 🙂

Sukkerfri chokolademousse

Årets gavehøst

Oliver fik de skønneste gaver. Af mig og Mathias fik han et nyt Garmin Vivofit ur, efter han desværre mistede det, han fik sidste år. Men han har brug for et ur, når han i næste uge begynder i klub og selv skal holde øje med tiden og gå hjem og sådan. Af hans far og papmor fik han en stor flot skoletaske. Nye håndboldshorts og lidt penge fik han også, men det bedste er nok gaven fra mine forældre. De har længe planlagt at tage ham med ind og se en håndboldkamp med ham. De havde billetter til ligakampen i Sønderjylland på lørdag, men kampen er siden flyttet til torsdag, som ikke passede så godt ind i programmet. I stedet tager de nu på en rundvisning på Dybbøl Mølle, hygge i Flensborg, og så har de fået billetter til champions league kampen i Flensborg søndag aften – jeg er pænt misundelig! Men nøj, hvor jeg under Oliver så fed en oplevelse. Siden december har han kæmpet og kæmpet med læsning og stavning hos vores privatlærer, så han fortjener virkelig alenetid med mormor og morfar.

Følg mig på Pinterest, Facebook og Instagram