Haven 2019 #1

20. september 2019 2 Af Kreative Pips

Jeg har altid elsket at nyde haven, men i år er jeg virkelig begyndt at bruge haven mere. Jeg elsker at nyde solen og en stille stund i haven, og derfor har jeg også brugt energi på at få indrettet nogle hyggekroge. Og for første gang har vi forsøgt os med en lille køkkenhave. Vi har både haft gulerødder, rødbeder og rødløg. Vi havde også grønkål og squash, men det blev ikke til noget.

haven 2019
Min lille ukrudtssti…
Haven 2019
Min lille solplet (nu med nyrensede fuger og nyt sand)

Min lille have er kun på 80 m2 samt et smalt stykke på den anden side af plankeværket. Det kan ses lige her, hvor jeg viser, da vi fik lavet bed både i haven og på bagsiden af plankeværket. Jeg er nu ved at være tilfreds med indretningen, og har fået skabt nogle forskellige hyggekroge.

I dag handler det om den vestlige del. Det vil jo sige, der hvor solen er sidst i haven. Jeg har fået sat et lille cafebord og en stol op, og jeg har siddet der mange aftener i løbet af sommeren. Når jeg har puttet ungerne, har jeg taget en kop te eller chai med ud i haven og nydt solens sidste stråler.

Haven 2019
Køkkenhave-hjørnet

Bær i massevis

Nede i det hjørne er også mit køkkenhave-bed. Det blev lavet for mange år siden, da jeg fik nogle hindbærplanter af min daværende kollega. Siden har en brombær fået plads dernede, og den vokser sig altid ret stor. Jeg forsøger at tæmme den, og i år er det lykkedes meget bedre. Samtidig har vi i år også fået spist en masse af bærene.

Under brombærene er der plantet jordbær, og der er godt nok kommet mange stiklinger. Jeg mangler stadig at få plantet mange af stiklingerne ud. I bedet har vi også haft rødløg, men det var ikke den store succes. Det blev nogle ret små løg, men jeg vil prøve igen. Jeg blev inspireret til løgene, da jeg sidste år læste dette indlæg. Vi har stadig gulerødder i jorden, de er stadig nogle små nogen. Jorden er ret hård og leret, og selvom jeg har fyldt ny muld på, har det ikke helt givet det ønskede afkast. Men vi er friske på at prøve igen til næste år 🙂

Køkkenhaven 2019
Her ses gulerodstoppene og de mange jordbærstiklinger. Guleroden i perler kan du finde lige her
Køkkenhaven 2019
Jeg har en stor krukke mynte – som oftest bruges til mojitos….

Køkkenhavehjørnet

Her i hjørnet stod også mine tre grønkål, men de visnede lidt hen under min sommerferie. Min mormor har sået grønkål til hele familien, men det er kun min mosters som giver noget. Den er til gengæld også kæmpe stor.

Min mynte visnede også væk i løbet af min sommerferie, men det er heldigvis vokset sig stor og flot igen. Jeg bruger den mest til mojitos, men efter vi nu et par gange har købt mad via retnemt.dk har jeg fået noget inspiration til at bruge mynte i maden. Ved at bruge linket kan du sikre dig 20% rabat på de først to leveringer, og jeg får en flaske vin. Linket gælder i 2 uger, men kontakt mig hvis du er interesseret, så sender jeg dig et opdateret link 🙂

Jeg elsker efteråret, men jeg savner allerede de mange små stunder i haven. Min lille have er rimelig afskærmet fra vind, så på de gode solrige dage kan jeg godt lige snuppe en kop te i haven. Jeg håber vi får nogle smukke efterårsdage, så haven stadig kan bruges lidt endnu. Vi har jo også stadig afgrøder i haven, bl.a. gulerødderne som nævnt tidligere… Jeg håber snart at få taget nogle billeder af de to andre hjørner i haven, så jeg kan vise hvad vi ellers har af grøntsager. Det fjerde hjørne er græs og ikke spændende 🙂

Jeg ønsker jer alle en skøn weekend, vejret skulle vist blive godt. Lige til en tur i haven og dens hyggekroge 🙂

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram