Haven 2019 #2

23. september 2019 0 Af Kreative Pips

I dag handler det om spisehjørnet i min lille have. Det vender mod syd og vest, og der er dermed sol det meste af dagen. Jeg har en overdækning, som jeg er meget glad for. Der mangler dog at blive tætnet, for det drypper et par steder i regnvejr. Jeg bruger spisehjørnet rigtig meget i løbet af sommerhalvåret, netop fordi der ofte er sol der. Om vinteren bruges det mest til vasketøj 🙂

Spisehjørnet haven
En kop te i septembersolen…

Første indlæg om min lille 80 m2 have kan læses her. Det handler om min lille solplet ved min lille bitte køkkenhave. Men faktisk er vores køkkenhave spredt lidt i hele haven. Her ved spisehjørnet har vi nogle krukker med rabarber – vi har både en hindbærrabarber og en jordbærrabarber.

Spisehjørnet haven
2 forskellige rabarber, nogle jordbærstiklinger, 2 hortensia, ét enkelt rødløg og nogle hindbærstiklinger og så lige to roser

I år har vi også forsøgt os med stribede rødbeder, og de er bare så smukke. Vi har stadig en del af dem i jorden, og jeg glæder mig til, at vi i den kommende tid skal have bagte rødbeder. Det er oftest den måde, jeg tilberede rødbeder på. Men hvis du har nogle ideer til hvad jeg ellers kan lave, er jeg lutter øre 🙂

Rødbeder haven HAMA

Under overdækningen

Under min overdækning har jeg et rullebord stående, delvis med grill-tilbehør og delvis med legetøj og så lidt beton-ting. Det er længe siden jeg sidst har leget med beton, men jeg har behov for hjælp fra Oliver, da mine arme er for svage til at røre i betonen. Jeg har problemer med både seneskedehindebetændelse og museskader i begge underarme/håndled… På onsdag er Oliver alene hos mig, så jeg håber lidt at vi kan komme i gang med nogle forskellige betonprojekter. Oliver har længe spurgt mig, så jeg tænker gerne han vil hjælpe mig.

spisehjørnet haven

Under overdækningen står også vores græsslåmaskine, for der er simpelthen ikke plads i vores lille skur. Jeg drømmer om at bygge et ekstra skur, men pt. har jeg prioriteret anderledes. Og umiddelbart står nyt badeværelse højere på listen end et ekstra skur. Desuden er der ret strikse regler i min boligforening (selvom det er ejer), så jeg kan ikke bare bygge et skur. Det skal hænge sammen med det nuværende engangsparti og skur, og det har også en del år på bagen. Så det vil nok være bedst at rive det nuværende ned og bygge to helt nye skure. Hov, nu kom jeg vist ud på et sidespor 🙂

Vores gasgrill bliver brugt en del i sommerhalvåret og indimellem i vinterhalvåret. Efter jeg sidste år fik lys i haven, har grillen været brugt mere (og det samme gælder for haven).

spisehjørnet haven
Juletræet anno 2017 hænger stadig og pynter i haven – hvordan jeg har lavet det, kan du se her.

Tilbage er nu kun mit loungeområde, men jeg har pt. sat min far i gang med et projekt derovre. Det er bare et lille et, men jeg vil gerne have det færdig inden jeg viser frem. Plus at der er rigtig meget ukrudt i flisefugerne, så det burde jeg også få fixet, inden jeg skal tage billeder.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram