Haven 2020

28. februar 2020 0 Af Kreative Pips

Sidste år brugte jeg haven rigtig meget. Det var en slags medicin mod min stress, som rigtig gik i udbrud for et år siden. Jeg nød at luge ukrudt, jeg nød at klippe visne blade af roserne og jeg nød i høj grad mine små hyggekroge. Vi fik lavet en masse sidste år, men jeg har stadig nogle ideer, som skal forbedre vores lille have. Vi har ca. 80 m2, og ca. halvdelen er belagt med fliser. Derfor har vi lidt begrænsninger på, hvad vi kan lave/lave om. Her er mine tanker og ideer for haven 2020.

Køkkenhaven 2020

Jeg har de sidste par år været i tvivl om brombærbusken. Den fylder helt ekstremt meget, og jeg synes ikke vi får nok ud af bærene. Der er egentlig en del bær, men vi får dem bare ikke rigtig plukket. Især fordi halvdelen ikke kan nås, enten fordi de er for højt oppe eller fordi de gemmer sig på buskens bagside, hvor jeg ikke kan komme ind for tornene. Derfor har jeg besluttet at den i år skal graves op. Jeg vil hellere bruge jorden på nogle grøntsager, og jeg tror vi igen skal forsøge os med gulerødder, løg og rødbeder.

Haven 2020
Min nu nedklippede brombærbuks – så skal den bare graves op 🙂

Min vestlige solplet har fået selskab af mit gamle højbed. Deri vokser mine hvidløg, og baseret ud fra toppen lever de i bedste velgående.Jeg skal vist klippe toppen af, men det tror jeg, at jeg vil vente med til mine hindbær skal klippes ned. Det er mit første forsøg med hvidløg, så jeg er spændt på resultatet. De er dog først klar omkring sensommeren.

Haven 2020
Min lille solplet med de spirende hvidløg

Loungen (nu)

Jeg kan slet ikke vente med at skulle bruge mit loungeområde igen. Jeg mangler nogle lanterner til levende lys, og så måske en blomst på bordet. Pt. står mine krukker med hortensia langs med huset, men de bliver snart flyttet ud på fliserne. I krukkerne er nemlig også plantet små påskeliljer, og de er allerede dukket op og smiler deres smukke gule smil og lyser op i alt det grå kedelige vejr.

Haven 2020

I mit nyeste bed er der proppet med jordbær. Og på min vinterferie på Tenerife, så jeg de fineste keramiske jordbær. Jeg blev simpelthen nødt til at købe tre fine jordbær til mit bed. Pynter det ikke bare fint? Måske kan det også holde fuglene lidt væk?

Haven 2020
De fineste håndlavede jordbær

Loungen (ideer)

På ferien gik vi et par gange forbi en virkelig smuk champagnebar, som selvfølgelig lå lige ud til vandet. Og selvfølgelig havde de en masse lyskæder. Min niece på 8 år og jeg gik og snakkede om at lave en sådan fin bar herhjemme. Så jeg overvejer lidt et lysgardin (tror jeg det hedder) på plankeværket ved min lounge. Og så skal vi servere champagnebrus i både en voksen- og en børneudgave. Og selvfølgelig en masse små kager og desserter med bobler. Jeg ved min niece vil ELSKE at komme herhjem og hjælpe med at bage og pynte op, så jeg overvejer virkelig at invitere familien til en lille havekomsammen med besøg i min private champagnebar. Har du en god ide til pynt? Indretning? eller hvad vi kan servere?

champagnebar
Er den ikke bare fin?

I mine tanker er jeg allerede langt fremme mod forår og varme, så jeg kom til at bestille en masse rosé og bobler på Bay Vine (Reklamelink). Jeg har ikke handlet der før, men de havde nogle spændende smage, som jeg ikke kunne stå for. Jeg har bl.a. købt noget mousserende vin med passionsfrugt, og dén glæder jeg mig specielt meget til at smage (og pt. koster den kun 39kr.). Måske jeg også skal have fat i en vin-/champagnekøler, bare fordi det ser lidt fancy ud? Jeg har googlet lidt og fundet hjemmesiden Bar Life (Reklamelink) og de har bare alt til hjemmebaren. Her (Reklamelink) kan du se deres udvalg af champagnekølere. Hvilken kan du bedst lide? Jeg er vist ude i den der hedder Ciro (poleret finish), for det er lidt smart at der er plads til to.

Drengene vil sikkert være gladere for et minikøleskab med Cola dåser (Reklamelink) – men det kommer der altså ikke til at være i min lounge haha 🙂

Som I nok kan høre, er jeg helt klar til hygge i haven haha 🙂 Jeg glæder mig til at komme ud og nyde haven, og så må vi se, hvor mange af mine ideer jeg får gennemført. Har du planer for haven 2020?

Min fremtidige have

Jeg har mange drømme for min fremtidige have. Desværre kan de ikke rigtig lade sig gøre i mit nuværende hus. Men forhåbentligt får jeg en dag mulighed for at opfylde mine drømme alligevel.

Jeg drømmer blandt andet om en dag at have en have med udsigt til vandet. Jeg elsker bare vandet og finder det super beroligende. Der er bare en eller anden form for zen, når jeg er i nærheden af vand. Tænk at sidde i aftensolen med et iskoldt glas Sauvignon Blanc fra Marlborough (min yndlingshvidvin) og bare nyde udsigten. Men indtil da, nyder jeg min lille dejlige have, og så sørger jeg for ofte at holde ferie i nærheden af vandet, så jeg kan få stillet en del af mit vand-behov.

Min drømmehave indeholder også en pavillon eller et drivhus/orangeri, hvor jeg kan sidde og nyde en kop te med en god bog. Eller sidde og skrive på bloggen. Igen er det hyggen, som spiller ind. Måske en dag 🙂

Hvad drømmer du om i forhold til din have?

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram