Go Back
Mormors fastelavnsboller

Mormors fastelavnsboller

Fastelavnsboller med marcipanfyld og syltetøj
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 18 stk.

Equipment

  • Røremaskine

Ingredienser
  

Fastelavnsboller

  • 500 g hvedemel
  • 250 g smør (koldt)
  • 20 g sukker
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. kardemomme
  • 1 æg
  • 75 g gær
  • 2 dl. mælk

Fyldet

  • 100 g sukker
  • 100 g smør (blødt)
  • 150 g marcipan
  • Syltetøj

Sådan gør du
 

  • Mel og det kolde smør røres sammen.
    Mormors fastelavnsboller
  • Sukker, salt, kardemomme og æg røres sammen, og tilsættes i melet.
    Mormors fastelavnsboller
  • Gæren udrøres i mælken, og det tilsættes til resten af ingredienserne.
  • Dejen rulles ud med en tykkelse på ca. 1 cm
  • Marcipan, blødt smør og sukker blandes godt sammen.
    Mormors fastelavnsboller
  • Dejen skæres ud i ca. 18 stykker og der lægges en lille klump på hvert dejstykke.
    Mormors fastelavnsboller
  • Fold hjørnene ind over fyldet, og tril bollen rund.
  • Bollerne sættes på en bageplade med bagepapir med sammenføjningen nedad.
    Mormors fastelavnsboller
  • Mens bollerne hæver i 5 minutter, piskes et enkelt æg.
  • Bollerne pensles med æg, og der trykkes et lille hul i alle bollerne.
  • Kom en lille klat syltetøj i hullerne, og lade bollerne hæve i ca. 20 minutter.
    Mormors fastelavnsboller
  • Bollerne bages i 12 minutter ved 250 grader (stærk varme)
    Mormors fastelavnsboller
  • Når bollerne er kølet af, pyntes de med glasur og krymmel
    Mormors fastelavnsboller
Keyword Fastelavn