Go Back

Lækre nøddebunde med chokomousse

Ret Dessert
Køkken Dansk

Equipment

  • Minihakker
  • Elpisker

Ingredienser
  

  • 150 g hasselnødder
  • 3 æggehvider
  • 150 g sukker
  • 200 g chokolade, 72%
  • 3 æg
  • 2,5 dl piskefløde

Sådan gør du
 

Nøddebunden

  • Kom bagepapir i bunden af en springform. Tænd ovnen på 170 grader
  • Hak nødderne helt fint i minihakkeren
  • Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret og pisk igen.
  • Tilsæt de hakkede nødder og vend rundt indtil ensartet.
  • Kom dejen i springformen og bag i ca. 30 min.

Chokolademousse

  • Smelt chokoladen over vandbad.
  • Tilsæt æggeblommerne en af gangen. Sørg for at røre dem godt ind i massen.
  • Pisk hviderne stive. Rør lidt af dem i chokolademassen.
  • Vend resten af hviderne i med let hånd.
  • Pisk fløden til let skum og vend den i chokolademassen.
  • Kom en tyl i en sprøjtepose og kom chokolademoussen deri.
  • Læg posen på køl minimum en times tid.

Samling af kagen

  • Når bunden er kold, deles den i to halve cirkler.
  • Moussen sprøjtes i toppe på den nederste bund.
  • Den anden halve bund lægges ovenpå. Der sprøjtes mousse på toppen af kagen.
  • Kagen kan pyntes med smeltet chokolade, hakkede nødder og farvede chokoladekugler