Påskeharens hus i perler

28. marts 2020 6 Af Kreative Pips

Jeg fik denne ide for et par måneder siden, og det var egentlig en ide til min mormors fødselsdagsgave. Nu er den udført i påsketema, og så skal jeg snart i gang med den til min mormor. Jeg har simpelthen lavet påskeharens hus i perler. Ideen kommer delvis fra det peberkagehus, som Anja Takacs står bag. Men jeg har selv lavet mønster mm.

Påskeharens hus i perler
Påskeharens hus i perler med en masse karse rundt om

Mønster på huset

Huset består af 4 sider og 2 tage, hvor alt klikkes sammen. Det er kun den halve dør, som er limet på med almindeligt hvid skolelim.

Jeg har brugt farverne: (tal i parentes svarer til HAMAs farvekode)
Tan til væggene (75)
Nougat vinduesrammer, dør og taget (76)
Gennemsigtig til vinduerne (19)
Hvid til husnummeret (01)
Mørk grå til blomsterpotte (71)
Grøn til blomsten (10)

Påskeharens hus
Mønster til de to gavle og taget. Det er meningen at det øverste af døren skal være tom, så man kan sætte en halvdør på, som så står åben.
Det er meningen der skal være de 5 tomme pladser ved siden af døren.
Det er til at sætte postkassen fast

Vi bor i nr. 25 – og derfor er det det nummer som er på huset. Da jeg havde lavet det, slog det mig *fuck* det skal jo spejlvendes til når det er strøget! Men 25 er det det samme spejlvendt – heldige mig 🙂 Hvis der er brug for det, laver jeg gerne mønster til de øvrige tal – så bare læg en kommentar eller send mig en mail på kreativepips@kreativepips.dk.

Påskeharens hus
Husets ene side
Påskeharens hus
Husets anden side. Her er der huller under vinduet – det er til at sætte altankassen fast.

De fire hussider klikkes sammen, og det samme gøres med tagets to sider. Taget lægges løst ovenpå huset.

Mønstre på tilbehøret

Jeg har lavet lidt tilbehør til huset. Så der er en rød poskasse foran samt en altankasse under det ene vindue. Man kan udelade det, eller lave altankasser under alle vinduerne. Der er så at sige kunstnerisk frihed 🙂 Herunder er mønster på postkassen, hvor jeg har brugt røde perler (5), altankassen er lavet i nougat (76) og det samme er den halve dør.

Påskeharens hus

Postkassen og altankassen klikkes sammen (hver for sig selvfølgelig) og kan derefter sættes fast på huset i de huller der er i væggene. Det kræver lidt tålmodighed og lirken at få dem samt godt fast, men det kan lade sig gøre. Bare sørg for at perlerne ikke er strøget alt for flade.

I altankassen har jeg sat 6 små påskeliljer, som nemt laves på en sekskantet plade med gul (3) i midten og lysere gul (43) uden om. Jeg har klippet grøn piberenser i stykker af ca. 7 cm og bukket på midten, og derefter sat en blomst fast i hver ende. Mine blomster er sat løst ned i altankassen, men de kan evt. limes fast.

Påskeharens hus i perler

Påskeharen og æggene

For at give lidt liv til huset har jeg lavet nogle æg samt en hare. Haren er kopieret fra min Pinterest tavle med påske perlerier. Jeg har bare lavet den i mere naturtrofarver. Jeg har brugt tan (75), sort, nougat (76) og beige (27) til maven og inden i ørerne Og så har jeg lavet en lille fod til, så haren kan stå selv (det er de tre nederste perler ligesom på æggene). Æggene er lavet i hvid (01) og klar lilla (74) samt gennemsigtige (19) fødder. Herunder symboliserer de sorte perler de gennemsigtige fødder 🙂

Påskeæg i perler

Æggene kan varieres i mønster og farver, jeg havde bare forelsket mig i den klare lilla, som jeg netop har købt hjem fra rito.dk (Reklamelink). Rito har alverdens ting til kreative projekter, og så har de prisgaranti. Så hvis du ser det billigere et andet sted, indsætter du bare link i din bestilling og så justerer de prisen. Og det virker!

Påskeharens hus i perler – færdigt

Jeg har sat huset, haren og æggene i et tærtefad, og derefter fyldt op med vådt vat, hvor jeg har sået karse i.

Påskeharens hus i perler
Huset før vat og karsen kom i – her kan også ses hvordan æg og har står selv.
Påskeharens hus i perler

Det tog kun ca. 3 dage før karsen stod høj og flot – og jeg skal så leve af æggemadder med karse de næste par dage 🙂

Æggene og haren kan også laves som pynt alene. Det tror jeg, at jeg vil lave med mine drenge, når de i den kommende uge kommer hjem fra deres far. Det er små projekter, så det kan koncentrationen lige holde til. Og så kan man vel godt putte perleri ind i kassen “billedkunst” i denne hjemmeskolings tid?

Jeg håber, at du finde mit perlehus til påskeharen inspirerende, og jeg vil elske at se hvis du laver dit eget. Du kan sende det til mig, eller tagge mig på Instagram eller hvor du deler dine perlerier. Nederst i indlægget kan du se hvordan du finder mig på de sociale medier. Nu vil jeg bare ønske dig en rigtig dejlig weekend med dem du har kær.

Mønstrene er lavet i den gratis app BeadsCreator.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram