Strygestof – hvordan stryges det på?

Jeg sælger indimellem udskåret strygestof, og derfor kommer her en vejledning til at stryge mærkerne på tøjet.

1. Find ud af hvad der er op og ned på strygemærket. Plastiksiden skal være øverst med den klistrede side ned mod tøjet/stoffet.

2. Indstil strygejernet på middelvarme og uden damp. Jeg bruger altid et stykke bagepapir ovenpå strygestoffet, for ikke at få plastik på mit strygejern.

3. Når du skal montere strygemærket, er det vigtigt at anvende en hård overflade. Jeg bruger mit bryggersbord, da strygebrættet er for blødt. Vær opmærksom på at bruge et bord/træplade, som ikke tager skade eller hvor det ikke gør noget, hvis strygejernet skulle lave mærker 🙂

4. Læg stoffet/tøjet på den hårde overflade og placer strygestoffet, der hvor du ønsker det skal være.

5. Stryg med bløde bevægelser ovenpå strygestoffet og bagepapiret. Efter lidt tid prøver jeg forsigt at tage fat i plastiksiden, for at se om strygestoffet sidder fast på stoffet. Hvis det er muligt, tages plastikken helt af, og jeg stryger igen ovenpå strygestof og bagepapir.

Hvis strygestoffet stadig hænger lidt fast i plastikken, stryges lidt ekstra og der tjekkes igen om det har givet slip.

6. Tøj bør vaskes på vrangen, for at gøre strygestoffet mere holdbart. Hvis det alligevel løsner sig lidt, kan det stryges fast igen ved at gentage punkt 5.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at lægge en kommentar herunder eller sende mig en mail på kreativepips@kreativepips.dk