Sy selv Tripp Trapp pude

4. januar 2014 16 Af Kreative Pips

Jeg har altid elsket at sy, så hvorfor ikke sy mine egne puder til børnenes Tripp Trap stole. Det giver også et meget større udvalg, da udvalget af bomuldsstof er langt større end de færdige Tripp Trapp puder, som du kan købe. Herunder deler jeg min vejledning og mine mål til at du selv kan sy en pude til dit barns stol. Jeg håber, du kan bruge min DIY, så kan du selv sy Tripp Trapp pude.

Det er denne pude til ryggen, jeg viser herunder:

Trip trap hynde
Det er sådan puder det handler om.

Sy selv Tripp Trapp pude – mønstret

Herunder er mønstret, som både kan anvendes til den gamle træbøjle, men også den nyere plastikbøjle. Mønstret er inkl sømrum.

Mål inkl. sømrum

Først klipper du to ens dele i bomuld. Bagsiden ses ikke meget, når puden er sat på stolen, så du kan bruge en ensfarvet eller et helt andet stykke stof på bagsiden. Herunder har jeg dog brugt samme stof. På den ene side sættes to stykker bukseelastik fast i toppen. De skal være lidt længere end der, hvor de sidder på puden.

De to dele lægges ret mod ret, og derefter lægges det på 2 lag pladevat og sættes fast med nåle. Fyldet (de to lag pladevat) skal klippes i samme størrelse som stoffet.

Sy selv Tripp Trapp pude – syningen

Jeg har forsøgt lidt forskelligt, og jeg synes denne løsning er den bedste. Jeg er nemlig begyndt at sy en knaphulselastik ind i ryg-puden. Det gør at puden kan holdes fast lige meget om der er ryglæn på eller ej. Herunder ses et billede af bagsiden af puden, hvor man kan se elastikken.

Jeg har købt mønstret til siddepuden, men jeg har sidenhen fundet denne DIY.

Jeg har efterhånden syet en god håndfuld puder, og de fleste er faktisk i enten Småfolks eller Katvigs sengetøj 🙂

Og en veninde fik den gode ide at tilsætte en pink pipingkant, så det har jeg gjort herunder. Det kræver lidt ekstra syning, men det ser super ud 🙂

Jeg har lige syet en pude i voksdug, og da det er et lidt kraftigere og mindre fleksibelt, syede jeg det lidt anderledes med kantbånd det meste af vejen rundt:

Man kan også gøre som Camilla og sy en fin stikning hele vejen rundt på ryg-puden – det ser knaldgodt ud 🙂