Boganmeldelse – Englen fra Riget

14. juni 2020 0 Af Kreative Pips

Jeg har læst og anmeldt bogen “Englen fra Riget” af Flemming Klint Harkjær.

Jeg har modtaget bogen “Englen fra Riget” til anmeldelse.

Fakta om bogen
Titel: Englen fra Riget
Forfatter: Flemming Klint Harkjær
Udgivelsesdato: 13. april 2020
Forlag: bod.dk

Fra bogens bagside læses:
Jannik er født i den forkerte krop, og har en vanskelig barndom. Især som teenager har han det svært. Hans forældre er ikke meget for at acceptere ham som han er.
Han får en kønsskifteoperation på Rigshospitalet, som går helt galt, og som får store konsekvenser for Jannik, som nu har skiftet navn til Jane. Hun svor at hævne sig på dem som er skyld i hendes mislykkede operation.
Kriminalassistent Berrit Berg fra Københavns Politi, kaldet BB af sine kollegaer, mistænker hurtigt Jane for at være gerningsmand til flere bestialske mord.
Da politiet får udleveret dokumenter fra Rigshospitalet, afdækkes nogle episoder, som retter søgelyset helt andre steder hen. Berrit Berg sætter alle sine kræfter ind på at fange morderen.

Min anmeldelse

Jeg synes, historien er super god og også ret realistisk. Plottet er veltænkt og man kan relatere sig til Jannik/Janes tanker efter den mislykkede operation. Desværre er sproget ikke så flydende, og der er flere stavefejl. Jeg er sprognørd, så jeg lægger mærke til fejlene, men pyt der er næsten altid et par småfejl i alle bøger.

Men det der forvirrede mig mest, var de inkonsistente dele af historien. Ret hurtigt hører vi at Janes forældre går fra hinanden, men lige pludselig rejser de sammen til London. Og moderen er nervøs for om faderen er hende utro. Så er de blevet skilt, eller er de ikke blevet skilt?

Man hører om sygeplejersken Berit Hallandsens mand, der døde af en blodprop. I kapitlet efter fortæller Berits nabo politiet, at Berit er blevet skilt. Skilsmissen var rigtig grim, og hendes eksmand kom aldrig forbi. Så er Berit skilt eller er manden død?

En sidste ting er at have to personer med samme navn. Der er sygeplejersken Berit og kriminalassistenten Berrit. Og det betyder, at navnene et par gange er skrevet forkert, og det forvirrede mig også. For hvem af personerne var vi hos.

Jeg synes, historien er god, men det er ærgerligt at fejlene ødelægger flowet og dermed læselysten.

Hvis du trænger til en god læseoplevelse, kan du se mine andre boganmeldelser her.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram