Boganmeldelse – Blå er bange

6. oktober 2020 0 Af Kreative Pips

Jeg har sammen med min yngste dreng læst og anmeldt bogen “Den blå drage – Blå er bange” af Ry Kristensen.

Vi har modtaget bogen “Blå er bange” til anmeldelse.

Fakta om bogen
Titel: Den blå drage – Blå er bange (5. bog i serien)
Forfatter: Ry Kristensen
Udgivelsesdato: 25. september 2020
Forlag:  Forlaget Evig

Fra bogens bagside læses:
Den blå drage er en anmelderrost illustreret børnebogsserie, der gør det let at snakke om tunge emner.
Drageungen Blå er den eneste blå drage på hele skolen. I denne historie skal Blå lære at spy ild. Men Blå er bange for ild. Han ved ikke, hvad han skal gøre for at slippe af med sin angst.

Serien om Blå tager relevante emner op, som man kan snakke om i klassen eller derhjemme.
Bind 1 handler om at blive forladt, adoption og kærlighed
Bind 2 handler om drilleri, at være anderledes og venskab
Bind 3 handler om selvtillid, ikke give op og om at overvinde sin frygt
Bind 4 handler om kræft, føleler og sygdom.

Vores anmeldelse af Blå er bange

Vi læste bogen over to dage, da Mathias har lidt svært ved at koncentrere sig i længere tid. Bogen var overskuelig med gode mellemrum mellem linjerne. Og de mange fine illustrationer hjælper historien rigtig godt på vej.

Vi læste historien og snakkede løbende om billederne, og hvem de forskellige drager er. Mathias er vild med bogen. Både selve historien om de søde drager og de virkelig flotte illustrationer vakte store glæde. Dét at bogen handler om drager og ikke børn, gør bogen mindre “farlig“. Og det gjorde, at vi fik snakket om drilleri både i bogen og hvordan det er i skolen.

Da jeg fortalte Mathias, at der fandtes flere bøger om den blå drage, ville han gerne læse dem også. Så vi ved i hvert fald godt, hvad efterårsferien skal bruges på.

Bogen er virkelig god, da den på en simpel måde og med nemme, genkendelige ord forklarer, hvorfor Blå er bange. Det gør det nemt for Mathias (og andre børn) at forstå, hvorfor Blå er bange, og hvad han kan gøre for at ændre det. Derfor skal vi helt sikkert have fat i de andre bøger, og jeg tænker især bind 3 om selvtillid og om at overvinde sin frygt. Dét lyder som en bog, som vil passe godt til Mathias.

Kort og godt: jeg forstår godt hvorfor serien om den blå drage er anmelderrost, for det er skønne bøger med de fineste tegninger. Og de kan danne fin grobund for en snak om de tunge emner, så de kære børn kan få snakket om det der fylder i deres små, søde hoveder.

Vores faste hyggetid

Mathias og jeg læste bogen en dag i hallen, mens Oliver trænede. Sidste sæson kørte jeg frem og tilbage til hallerne, og jeg syntes bare, jeg havde en masse spildtid. I år bruger jeg så tiden på alenetid med den dreng, som ikke træner. Mathias og jeg har fået gået en masse ture ved fjorden i Jyllinge, vi har leget på legepladsen, samlet kastanjer og så læst en del. Det fungerer meget bedre for mig (og dermed for os), og Mathias nyder alenetiden, og han elsker at hjælpe mig med at læse og anmelde børnebøger.

Se vores andre anmeldelser af børnebøger her.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram