Boganmeldelse – Et sted kaldet frihed

31. december 2020 0 Af Kreative Pips

Jeg har læst og anmeldt bogen “Et sted kaldet frihed” af Katja Fortuin.

Bogen “Et sted kaldet frihed” er modtaget til anmeldelse.

Fakta om bogen:
Titel: Et sted kaldet frihed
Forfatter: Katja Fortuin
Udgivelsesdato: 18. september 2020
Forlag: ejner

Fra bogens bagside læses:
Et sted kaldet frihed handler om Maria. Maria vokser op i 70’erne, en tid med hippier og kollektiv, alternative skoleformer, fællessang og fællesskab.
Hun er dog en romantisk pige med drømme om helte og heltinder, eventyr og kærlighed, og hun passer ikke ind i tiden. Vi følger hendes færd når hun opdager verden på godt og ondt, og hun gør op med tidens dogmer og egen eksistensberettigelse.
Med let hovedrysten og stor irritation betragter hun de voksne der flipper rundt og dyrker selvrealisering og fællesskbasegoisme. Det er en ensom færd for en romantiker i en hippietid og det er en tid der kommer til at få konsekvenser for både Maria og hendes storesøster Nina.
Bogen er barsk og skrevet med nerve og humor, kærlighed og håb, og et budskab om aldrig at opgive kampen for frihed.

Min anmeldelse af Et sted kaldet frihed

Det er uden tvivl en barsk og rå historie, hvor Maria kæmper for at finde sin plads i verden. Manglen på kærlighed og opmærksomhed fra moren, som har travlt med sine egne ting, gør at hun har svært ved at navigere mellem de mange brodne kar, hun møder på sin vej.

Bogen er skrevet skarpt, og jeg får helt ondt i maven, da jeg læser om Marias afvisninger fra moren. På trods af at de bor i kollektiv, føler Maria sig alene og ikke som en del af fællesskabet. Men hun kæmper sin egen kamp. Jeg får følelsen af, hvor sej hun er. At lige meget hvad hun møder på sin vej (og det er ikke så lidt), ryster hun på hovedet og tænker “Tiden må læge endnu et sår..”.

Maria kæmper med at følelsen af at være forkert. Hun kæmper for at finde friheden. Gennem hele bogen hepper jeg på hende. Hun fortjener at finde den ro og frihed, hun længes efter. Der er ingen tvivl om at bogen er anderledes end mange af de andre bøger jeg læser (krimier eller kærlighedsromaner), men den overraskede mig positivt, og jeg skal helt sikkert læse den igen. For jeg er ikke i tvivl om, at der er mange små detaljer, jeg først lægger mærke til anden gang.

Så hvis du har mod på en anderledes, men stærk og rå historie, vil jeg anbefale dig at læse denne. Den viser på bedst vis, at ikke alle vokser op i en funktionel kernefamilie, men også samtidig at man godt kan kæmpe sig videre på trods af fortiden.

Når bibliotekerne åbner kan den lånes der, og ellers kan den købes via Saxo (reklamelink).

Du kan se mine mange andre boganmeldelser her, og jeg kan godt love der kommer flere i 2021.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram