DIY penalhus

DIY penalhus

6. oktober 2021 0 Af Kreative Pips

Jeg har været super duper heldig og fået et lækkert, længerevarende kursus af mit arbejde. Det betyder læsning af en masse bøger og artikler, og skrivning af en masse noter. Det betyder blyanter, viskelæder, overstregningstusser og mere i den dur, men jeg har ikke et penalhus. Da jeg så faldt over den lille stump liberty i min restepose, fik jeg en ide om selv at sy et penalhus. Det tager ikke lang tid og du kan pynte lige så lidt eller meget du ønsker. Herunder finder du min DIY penalhus.

Inspirationen til min DIY penalhus kommer fra Julies vejledning på en toilettaske. Og mit penalhus kan jo også bruges som pung, toilettaske eller noget helt tredje. Du kan selv teste hvilken størrelse penalhus, som du bedst kan lide. Jeg kan godt lide at mit er lidt langt, så der er plads til en masse i det. Men måske vil du have det kortere? Eller højere? Prøve dig frem ved at ændre på stoffets mål. Mine mål tog udgangspunkt i den smukke liberty-rest.

Hvis du vil gøre det nemmere/hurtigere kan du lave ydersiden i ét stykke mønstret stof. Eller du kan udelade tittekanten. Du kan også bruge flere mindre stykker, og flere farver tittekanter. Du kan helt selv bestemme.

DIY penalhus

Sy selv dit eget penalhus
Keyword: Syning

Equipment

 • Symaskine

Materials

 • Bomuldsstof uden stræk
 • Lynlåse 25 cm
 • Tittekant 25 cm
 • Sytråd
 • evt. strygefolie

Sådan gør du

 • Klip det mønstrede stykke stof 18×25 cm, det lille ensfarvede stof 13×25 cm og inderstof i str. 31×25 cm
 • Sæt tittekanten fast på det mønstrede stykke på en af de lange sider. Sy tittekanten fast ved at bruge en trykfod til lynlåse.
 • Sæt det lille ensfarvede stykke fast på tittekanten.
 • Og sy oveni den eksisterende syning. Stryg stoffet pænt om tittekanten.
 • Læg stoffet med retsiden opad, og læg lynlåsen langs med kanten. Læg inderstoffet ovenpå, og sæt nåle gennem alle tre lag. Sy en lige syning med lynlås-trykfoden.
 • Vend stoffet væk fra lynlåsen og stryg det pænt. Sy en pænt syning langs med lynlåsen, så stoffet ligger pænt og fast.
 • Fold stoffet, så det sys på den anden side af lynlåsen.
 • Vend om på retsiden, så du kan sy den pæne syningen langs den anden side af lynlåsen.
 • Vend om på vrangsiden igen, og læg ydersiden til den ene side af lynlåsen og inderstoffet til den anden side. Sy de tre af siderne fra lynlåsen og ned til enden.
 • Den fjerde side (skal være i inderstoffet) skal der sys lidt fra lynlåsen og ned, så et par cm hul og så sy ned til bunden. Hullet bruges til at vende hele penalhuset om på retsiden igen.
 • Hullet sys med små usynlige sting i hånden (eller på maskinen, hvis man er ligeglad med en synlig syning).
 • Penalhuset kan nu bruges. Jeg har syet et lille "By Pips" mærke på, bare for at gøre det lidt personligt OG lige gøre det mere professionelt.

Pynt penalhuset

Mit penalhus er ‘bare’ pyntet med en tittekant langs de to forskellige stoffer på forsiden. Men jeg overvejer stadig lidt om der skal noget glimmer på den grå del af penalhuset. Måske en stjerne eller mit navn i strygefolie. Eller måske et P. Hvad synes du? Eller måske skal jeg bare lade det være som det er, og så lave et andet fyldt med glimmer? Jeg har nemlig bare noget med glimmer i øjeblikket, det kan også ses på min notesbog til kurset 🙂

I min kategori DIY finder du en masse forskellige vejledninger inden for syning, papirklip, gaver og pynt. Jeg håber, du kan finde inspiration til kreative stunder, hvor du nyder roen ved at skabe noget fra bunden. Dét er uden tvivl mit bedste råd mod stress og uro i hovedet.

Mit kursus vil uden tvivl gøre mig træt, fordi det er noget nyt og uvant. Men jeg glæder mig, og så må jeg jo bare finde på noget nyt at sy, så jeg kan få uroen ud af hovedet. Har heldigvis masser af stof og ideer til nye syprojekter.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram