Boganmeldelse – Kloge Åge

Boganmeldelse – Kloge Åge

31. januar 2022 0 Af Kreative Pips

Vi har læst og anmeldt bogen “Kloge Åge” af Hjørdis Jørgensen.

Vi har modtaget bogen “Kloge Åge” til anmeldelse.

Fakta om bogen:
Titel: Kloge Åge
Forfatter: Hjørdis Jørgensen
Udgivelsesdato: 23. november 2021
Forlag: Mellemgaard

Fra bogens bagside læses:

Mine to drenge er nu voksne mænd – og dog. Kent tilhører en helt anden race med lidt andre kromosomer, som kaldes Downs Syndrom. Han lever som en konge i sit eget liv og har givet mig inspiration til at skrive disse digte og remser. De er måske lidt omskrevet, men ideerne kommer fra ham. Det har været en dejlig underholdning herhjemme.

Jeg håber, I også får lidt at tænke over og selvfølgelig noget at grine ad. Der er mange måder at leve livet på, men husk, der skal også være plads til sjov og glæde. Kent har nu i mange år boet i beskyttet lejlighed og har et dejligt liv med venner arbejde og kæreste.

Vores anmeldelse af Kloge Åge

I mange år har jeg kæmpet mest for at læse med Oliver, fordi han netop kæmpede med læsningen. Han er testet ordblind, men det var før, han fik diagnosen ADHD, så mon ikke koncentrationsbesværet har spillet ind? Men jeg har læst og læst og gjort meget for at give Oliver læseglæden. Sidste år havde Oliver og jeg en læsekonkurrence, hvor vi kæmpede om at læse flest bøger. Oliver vandt konkurrencen med en håndfuld bøger mere end mig, og jeg skylder ham derfor en brunch.

I år er Mathias med i konkurrencen, og han har virkelig taget konkurrencen til sig. Han er allerede på tre bøger ligesom jeg selv. Og en af de tre bøger er denne sjove bog med anderledes rim og remser.

Mathias læste selv bogen, mens jeg lyttede til ham. Han syntes, det er en sjov bog. Det er nogle fantasifulde og gode rim og remser. Og jeg er sikker på, Mathias vil læse bogen igen og igen.

Jeg synes, det er sjovt med nogle anderledes rim og remser, end dem jeg selv er vokset op med. De her er mindre sukkersøde og barnlige, og er mere til lidt ældre børn. Jeg vil prøve at få Oliver til at læse den, for jeg synes det er vigtigt at han læser andre ting, end de sædvanlige bøger. For mig er det vigtigt at læse forskellige slags litteratur, så jeg/vi får udvidet vores ordforråd og lærer at læse forskellige typer af bøger. Og det er trods alt nemmere med bøger der er lidt sjove.

Så hvis du/I har lyst til en lidt anderledes bog med rim og remser, så vil jeg anbefale jer at læse “Kloge Åge”.

Du kan finde alle mine indlæg om børnebøger her.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram