Ramme til vinpropper

Ramme til vinpropper

4. marts 2023 0 Af Kreative Pips

Det første fælleskøb min kæreste og jeg lavede, var et vinkøleskab til mit (nu vores) nye køkken. Vi er ret glade for det, og synes det er en sjov ide at gemme propper, som minder. Det har vi gjort, siden vi mødte hinanden, og NU fik vi fundet en bedre og sjovere ide, end at gemme dem i et gammelt sylteglas. Det er min kæreste, som har lavet hullerne i rammerne, mens jeg har stået for finish og dekoration. Det er faktisk ikke så svært at lave en fin ramme til vinpropper.

Ramme til vinpropper

Jeg er ikke erfaren med skruemaskiner med bor, så jeg har allieret mig med min kæreste, som har hjulpet mig med dette lille projekt, og jeg er ret godt tilfreds med vores ramme til vinpropper. På den væg vi ønskede vinpropperne op på, synes vi det gav mening med to rammer. Vi har købt rammerne i IKEA (Sannahed 25×25 cm). Teksterne har jeg skåret i sort skiltevinyl på min Silhouette Cameo 3 skæremaskine. Teksten redigeres stort set som i Word, og teksten kan varieres i det uendelige.

Mine forskellige ideer på min Silhouette skæremaskine kan findes her.

Indtil nu har vi samlet vinpropperne i et sylteglas, som har stået på køkkenbordet. Men vores fine rammer pynter da noget mere i køkkenet. Som I kan se, har vi på propperne skrevet sted og dato på for at kunne huske, hvor de er fra. Jeg skriver på propperne med en lille fin posca tusch (Reklamelink).

Ramme til vinpropper

Equipment

 • Skruemaskine med kupbor (35 mm)
 • Sandpapir
 • Maling og pensel
 • Malertape

Materials

 • Ramme med dybde
 • Karton i rammens mål
 • Klistermærketekst

Sådan gør du

 • Skil rammen ad, og tag "glasset" og baggrundene ud. Sæt den inderste ramme og bagsiden på igen. Sæt tape hvor du vil lave hullet. Vi har valgt at hullet er i venstre side af rammen.
  Ramme til vinpropper
 • Mål ud og sæt mærker på tapen, så du ved hvor du skal bore.
  Ramme til vinpropper
 • Puds hullet med fint sandpapir.
  Ramme til vinpropper
 • Mal hullet med sort maling.
  Ramme til vinpropper
 • Klip et stykke karton i rammens mål (til bagbeklædning).
  Ramme til vinpropper
 • Fjern folien fra "glasset" og sæt klistermærket på.
  Ramme til vinpropper
 • Saml rammen med glas forrest, karton og bagsiden.
  Ramme til vinpropper
 • Rammen er nu færdig og klar til at blive fyldt med propper. Rammen kan både stå på en reol eller blive hængt op på væggen.
  Ramme til vinpropper

Andre ideer til rammerne

Hvis du ændrer teksten (og eventuelt størrelsen på hullet i rammen), kan rammen anvendes til andre ting. Med teksten “Time for beer”, kan rammen bruges til ølkapsler

Hvis du skriver “Been there, done that” kan rammen bruges til billetter og turarmbånd fra biografen, teateret, oplevelsesparker og andre attraktioner. Det kan bruges til både børn, voksne og samlet til en familie.

Med teksten “Ferieopsparing” kan rammen bruges til småpenge, som opsparing til en ferie. Og bagbeklædningen kan pyntes med billeder af feriens destination. Rammen kan også bruges til de små sten, mange børn altid går rundt og finder. Eller de slebne glas, man kan finde ved stranden.

Rammen kan også bruges til små lego figurer, de ekstra lego klodser som altid er i æskerne, bånd fra garnnøgler eller noget helt syvende. Kun fantasien sætter grænsen.


Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram