Boganmeldelse – Den rullende detektiv

Boganmeldelse – Den rullende detektiv

30. december 2023 0 Af Kreative Pips

Jeg har læst og anmeldt romanen “Den rullende detektiv” af Jacob Buurgaard.

Bogen “Den rullende detektiv” er modtaget til anmeldelse.

Den rullende detektiv

Fakta om bogen:
Titel: Den rullende detektiv
Forfatter: Jacob Buurgaard
Udgivelsesdato: 23. november 2023
Forlag: Skriveforlaget

Fra bogens bagside læses:
30-årige Jens er, trods sit handicap, ansat i kriminalafdelingen på den lille politistation i Roskilde. Han er blevet nysgerrig på en sag, som de gamle efterforskere kalder ”Jyllinges værste drab”. Trods flere advarsler kaster Jens sig fuldt ind i politiarbejdet. I bogen følger vi Jens og teamet i kampen for at stoppe den kyniske og kolde drabspersons videre færd. Jens får undervejs mistanke om, at morderen også har været tæt inde på hans eget personlige liv. Gennem bogen jagter Jens alligevel ufortrødent svarene på spørgsmålene: Hvem dræbte niårige Lise fra Jyllinge? Og hvorfor?

Min anmeldelse

Bogen fangede min interesse af to årsager: jeg bor tæt ved Jyllinge, og er kommet der fra barn af, så det lød spændende med en krimi i nabolaget. Samtidig synes jeg det lød interessant og nyt med en handicappet helt og hovedperson. Jeg går meget ind for diversitet og forskellighed, da jeg gerne vil vise især mine børn, at det ikke kun er én type eller én slags mennesker, som kan være hovedperson.

Jeg synes virkelig ideen er god. Hvorfor skulle en handicappet mand ikke kunne være efterforsker i politiet? Desværre er udførslen ikke særlig god. Historien virker mest af alt ugennemarbejdet og som et første udkast. Historien er meget overfladisk og tynd i detaljerne. Der er ingen spor, og vupti er der en mistænkt ud af det blå.

Der er også mindst en fejl i historien. Ved retssagen er der et enigt nævningeting, som dømmer den mistænkte, hvilket de jubler over på politistationen. 4 sider længere fremme er der en historie i tv, hvor mistænkte nægter sig skyldig, hvilket h*n ikke gjorde ved dommen. Det forvirrer mig, og det gavner ikke historien.

Desværre ikke en bog, jeg synes er tiden værd. Men efter et par gennemskrivninger og noget mere fylde, kunne det blive en udmærket krimi.

Hvis du mangler at bestemme dig for, hvilken bog du skal læse næste gang, kan du dykke ned i mine mange anmeldelser lige her. Jeg har flere bøger liggende klar til læsning og anmeldelse, så jeg lover der kommer flere anmeldelser i 2024.

Følg mig på Bloglovin’PinterestFacebook og Instagram