DIY – flag med kors

21. august 2018 0 Af Kreative Pips

I teorien kan alle flag syes. Jeg viste de franske flag frem forleden (se DIY her). Jeg har tidligere syet det færøske flag og det amerikanske, men sidstnævnte kan jeg ikke lige finde på bloggen. Jeg VED, jeg har det liggende på instagram, så jeg må lige en tur down memorylane for at finde det 🙂 Men her er min DIY på flag med kors.

De færørske flag er hvide splitflag, hvorpå der først er syet bredt blåt kors på. Bagefter er der syet et smallere rødt kors på. Lidt længere nede viser jeg, hvordan jeg syr korset på på det svenske flag.

Dannebrog blev syet som splitflag, men jeg ved ikke om andre lande også har splitflag eller om det kun er Danmark? Men det er faktisk også meget nemmere at sy helt firkantede flag. I weekenden fik jeg syet det italienske, det svenske og det finske flag. Som ved de franske flag stryger jeg et stykke vlieseline på 13×20 cm på stoffet og syr det som en lille “lomme” (se vejledningen til de franske flag, hvis det ikke helt giver mening).

DIY på flag med kors

Først syes den vandrette streg på, og det er vigtigt at lukningen er midt bag, for så vil den lodrette streg dække for lukningen – smart ikk’? 🙂

Det gule bånd er 11 mm bredt og er købt hos Panduro Hobby. Hvidt til Dannebrog fåes samme sted eller hos CChobby i Holstebro. Det blå bånd til det færørske og det finske flag havde jeg i gemmerne, så det ved jeg ikke hvor er købt. 

Den næste type flag jeg må prøve, er det tyske med vandrette striber, og derefter må jeg ud i og prøve nogle af de mere specielle flag. Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal bruge dem til, men synes de er meget sjove. 

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram