DIY – franske flag

11. august 2018 1 Af Kreative Pips

En af mine rigtig gode veninder har fået en datter med en franskmand, og derfor har hun spurgt, om jeg vil lave en flagranke med både dannebrog og med det franske flag. Her er min vejledning på hvordan jeg laver det franske flag.

Under etiketten “flagranke” kan du se alle de flagranker, som jeg tidligere har lavet. Og i dette link finder du linket til vejledningen til Dannebrog. Denne vejledning er til det franske flag, men kan jo bruges til alle flag med tre lodrette striber.

Min vejledning til franske flag

Du skal bruge:
Bomuld/Lagenlærred (jeg bruger det fra Stof & stil, fordi de har så mange flotte farver)
Vliesline
Sytråd
Kantbånd

Step 0:
Jeg vasker altid stof, inden jeg syer af det, men det er vist en smagssag.

Step 1:
De tre farver bomuld skal skæres i strimler. Den midterste farve (her er det den hvide) skal skæres i 5,5 cm, mens de to øvrige skal være 6 cm i bredden.

Step 2:
Bomulden syes sammen med en almindelig syning (ligeud-sting). Og herefter stryges stoffet fra hinanden.

Step 3:
Vliesline skæres/klippes i stykker på 13×20 cm. Herefter stryges det på bagsiden af bomulden, og flagene klippes ud enkeltvis.

Step 4:
Nu skal flagene syes sammen. Der syes på de to sider, så det nærmest bliver en lille pose. Du skal sy langs vlieslinen.

Step 5:
Hjørnerne klippes af og posen vendes rundt. Flagene stryges flotte og flade, inden de syes på kantbåndet. Jeg begynder med 50 cm bånd, og herefter 1 flag, 10 cm luft og så endnu et flag. Jeg plejer at lave dem med 10 flag på en ranke.

Jeg håber, du kan bruge vejledningen. Hvis du bruger den, ser jeg gerne at du linker tilbage til mig – det er nemlig den bedste karma i blogverdenen 🙂 Tag mig gerne på Instagram, hvis du vil vise mig, hvad du har lavet.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram