Min dametaskes indhold

4. august 2020 2 Af Kreative Pips

Min dametaske er en gammel DKNY taske, som jeg købte brugt. Jeg bruger den hver dag, når jeg skal på arbejde. Jeg har derfor alt muligt i den. Den har længe trængt til en oprydning, men jeg har frygtet lidt hvad der var af indhold. Kender du det? Klicheen om en dametaskes indhold…

I marts skulle jeg have besøgt Washington DC. Og det eneste jeg havde styr på (altså udover de tre dages møder) var hvor den nærmeste Michael Kors butik lå. Jeg havde længe tænkt over, at jeg skulle have en ny taske, og jeg kan godt lide Michael Kors’ tasker. Min rejse blev selvfølgelig aflyst pga. corona, og jeg fik ikke købt mig en ny taske. I sidste uge så jeg på instagram, at Gitte fra min folkeskole havde købt en ny Michael Kors taske. Jeg spurgte, hvor hun havde købt, og det var på hans hjemmeside. Den er målrettet EU, så man ikke skal betale told eller lignende. Jeg har jo noget med sart rosa i øjeblikket, så jeg forelskede mig hurtigt i en fin rosa taske. Det tog kun en håndfuld dage at få den leveret, og jeg er bare helt vild med den 🙂

Er den ikke bare fin?

Min gamle dametaskes indhold

Jeg har selvfølgelig min pung, id-kort til jobbet og mobil i tasken. Derudover har jeg også et tyndt, foldbart net til, når jeg skal handle. Samt papirlommetørklæder, hovedpinepiller og bind. Og det viste sig at jeg havde tre læbestifter/lip gloss – måske 1 ville være nok 🙂

Etui til bind DIY

Bindet lå løst i min taske, og det var næsten helt åbent. Jeg havde i hvert fald ikke lyst til at bruge det. Og det fik mig til at få syet et etui til bind. Inspirationen kommer fra mit Pinterest board “Sewing“, men jeg har selv lavet mål og fremgangsmåde.

Jeg har lavet to forskellige versioner, ét kun til bind samt et med plads til både bind og tamponer. Fremgangsmåden er den samme.

Du skal bruge:
– Vliesline i målet 12 x 24 cm
– Fast bomuld: 2 stk, i målene 12 x 24 cm og 1-2 stk. i målene 12 x 16 cm
– tynd rund elastik 24 cm. til at lukke etuiet med
– evt. elastik 12 cm til tamponerne

Etui bind DIY

Vliesline stryges på stoffet der skal på indersiden. Jeg valgte at bruge ensfarvet bomuld til indersiden, og mønstret bomuld til ydersiden og lommerne. Stoffet til lommerne foldes og stryges, så de måler 8 x 12 cm.

Elastikken er syet fast ved nålene, og jeg har 2,5 cm mellem mine syninger. Det synes jeg passer godt med min brede elastik og mine tamponer. Hvis du bruger en anden elastik eller andre tamponer, kan det være du skal ændre lidt på målene.

Når du har syet elastikken fast lægges du stoffet på bordet. Lommen lægges på den anden ende af etuiet med folden ind mod midten af etuiet. Forsiden af etuiet lægges ovenpå ret mod ret, og alle stofferne nåles sammen. I den ene ene skal du huske at indsættes den runde elastik, som skal bruges som lukning. Du syr nu hele vejen rundt, men lader 3-4 cm være åben på den ene langside. Husk at sy lidt ekstra ovenpå de små runde elastikker.

Klip hjørnerne af og vend etuiet om. Brug en knappenål til at få hjørnerne helt ud, og stryg derefter etuiet helt pænt. Til sidst syr du en stikning hele vejen rundt på etuiet. Derved bliver hullet på langsiden også lukket.

Når du skal lukke etuiet, tager du elastikken rundt om etuiet og så er det lukket. Nem og simpel lukning.

Etui bind DIY

Lille toiletpung

Jeg har også syet en lille toiletpung ud fra de sidste rester af den grålige blomstrede bomuld. Jeg følger step 2-7 i Julies vejledning, som du kan finde her. Derefter ligger jeg de to poser hver for sig og syer dem sammen.

Jeg har syet en del toilettasker efterhånden, og du kan se et udvalg af dem her.

Jeg havde ikke nok stof til at kunne lave yderposen i et stykke, så her skal de to yderstykker syes sammen, hvor de hos Julie er i et stykke. Jeg lader et hul være i bunden af inderstoffet – dér hvor nålen sidder langs med kanten.

Til sidst folder jeg alle hjørnerne og syr, så der kommer en bund i min lille toilettaske.

Toilettasken vendes gennem det lille hul, og til sidst syes hullet enten med små usynlige sting i hånden eller på maskine (det gjorde jeg).

Nu er der styr på min dametaskes indhold, og det hele matcher og er lige min stil. Samtidig fik jeg brugt nogle af mine mindre bomuldsrester, og det er jo ikke helt dårligt. Den lækre lyserøde lipgloss er fra min seneste Goodiebox – hvis du selv har lyst til at forkæle dig selv, kan du få 50 % på din første box her (Reklamelink)

Jeg har også syet et tandbørsteetui i matchende stof, men jeg render normalt ikke rundt med min tandbørste i tasken – men jeg kan godt lide det matcher 🙂

Jeg håber du kan bruge mine vejledninger, og jeg vil elske at se hvad du får syet. Du er altid velkommen til at sende mig en mail eller tagge mig på instagram.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram