Mine bedste camping tips

27. juli 2020 2 Af Kreative Pips

Jeg er vokset op med camping. Mine forældre tog min tvillingebror og mig med på telttur, da vi var kun 4-5 måneder gamle. Siden blev det med camplet og til sidst campingvogn. Hver eneste sommer er foregået på en campingplads. Og derfor er det helt naturligt for mig at gøre det samme. Jeg tror der er en masse fordomme om camping, og derfor vil jeg her komme med mine bedste camping tips og fordele og ulemper ved at tage på camping med børn.

Mine drenge i hytten i Viborg

Hvor skal du bo?

Først og fremmest skal du finde ud af, hvor du vil hen på ferie. Vi har været i Italien på camping flere gang med børnene. Med min eksmand kørte vi derned, mens jeg har fløjet derned med mine drenge. Vi har også været i Holland, og så har vi selvfølgelig også været i Danmark.

Så først beslutter du dig for hvilket land I vil campere i. Dernæst skal I finde by eller område. For mig har det altid været vigtigt, at vi bor tæt på en by. Især så vi kan gå ture og opleve lidt. I Italien er det vigtigt, så vi kan gå ud og spise, eller så vi kan gå ud og få en lækker italiensk is om aftenen.

Hvad er vigtigt for dig? Og er det nok at der går en bus i nærheden? Eller har du din egen bil?

Vi boede ca. 9 km fra Odense i år, og bussen gik lige udenfor. Men da vi skulle hjem til campingpladsen, ventede vi inde i Odense i over en halv time på bussen. Dét vakte ikke stor glæde hos mine to trætte drenge. Derfor ved jeg nu, at det er ret vigtigt at vi selv nemt kan komme ind til byen. Helst på gåben, så vi ikke skal have styr på p-pladser.

Hvad skal du bo i?

I Holland og i Italien har vi boet i telt, som vi lejede gennem et dansk rejsebureau. Der er faste senge i teltet, og alt udstyr er i teltet. Så du kan lave mad og sove fint. Vi har også boet i hytter i Danmark, hvor der har været gasblus. Ingen af stederne har der været vand eller toilet. Vandet henter du i fælleskøkkenet, og toilet- og badefaciliteter er til rådighed på campingpladsen.

Mange steder er der varmt vand i toiletbygningerne, mens man enkelte steder skal betale for varmt vand til opvask og i baderummene. Mange steder er der også ovne, mikroovne og tøjvask til rådighed. Hvis det er vigtigt for jer, vil jeg råde jer til at kontakte campingpladsen inden jeres besøg, så I ved præcis hvad I kan forvente.

Mine bedste camping tips er uden tvivl at mærke efter, hvad du tror vil være bedst for jer. Både med hvor I skal hen, men også med hvad I skal bo I. Så føl og prøv dig frem.

Fordelen ved at leje

Jeg har en lille bil uden anhængertræk, så jeg ikke plads til at skulle have telt og diverse udstyr med i bilen. Derfor lejer vi altid telt eller hytte. De senere år er det blevet mere hytte, og sidste år havde vi også bad og toilet i vores hytte i Italien. Jeg kan godt mærke, jeg bliver mere mageligt anlagt, hvor det også tidligere har handlet om prisen. Men en god seng er virkelig guld værd.

Min bror har købt telt og så har de bord og stole med. De har også en lille pige i klapvogn, og på trods af en stor bil er de nødt til at have trailer med. Man skal også huske al køkkenudstyret og en køletaske til at holde maden kold. Så når man selv har telt eller lignende med, skal også selv have alt andet udstyr. Jeg synes, det er skønt at leje, fordi at alt udstyret er i hytten/teltet, og du dermed kun skal sørge for tøj og evt. sengetøj. Smag og behag er jo forskellig, så find ud af hvad der virker for dig og din familie.

Hvis du aldrig har været på camping før, kan I begynde med en forlænget weekend, og så se hvad I synes om det.

Fordele og ulemper ved camping

På mange campingpladser er der legepladser og dermed en masse børn. Det er derfor nemt at underholde børnene, og de kan også nemt selv løbe rundt og lege på campingpladsen. Det er uden tvivl, det der gør at vi gang på gang tager på camping! Det er nemt at aktivere børnene, og det er virkelig vigtigt, når man som jeg rejser alene med mine børn.

Jeg føler mig begrænset ved at lave mad på to gasblus, men ofte spiser vi en del ude, når vi holder ferie. Og hvis vi spiser frokost ude, er rugbrødsmadder til aften nemt. Men i år besøgte vi min gode veninde i Viborg, og derfor var vi heldige at spise lidt hjemme hos dem.

Viborg området

Min folkeskoleveninde bor i Viborg, og det var grunden til at vi i år valgte at besøge Viborg. Hun har tidligere boet i Hjørring, Aalborg, Århus og Horsens. Men nu har hun sammen med kæresten købt et mega lækkert hus i Viborg, og dét skulle vi da se. Og besøge dem selvfølgelig. Vi valgte at bo i en hytte på campingpladsen ved søen, og det fungerede super godt. Jeg har nemlig brug for at kunne trække mig lidt tilbage, og det samme behov har mine drenge. Derfor havde jeg ikke lyst til at bo hos dem. Hvis jeg kommer på besøg alene, vil jeg nok sove hos dem. Men med drengene er der fuldt fart på, da de også selv har to dejlige drenge.

Vi så selvfølgelig Domkirken og gik lidt rundt i byen. Men det var regnvejr, så det blev ikke til så meget sightseeing. Det må jeg have til gode til næste besøg.

Cafe hygge i Viborg

Min veninde og jeg er begge meget glade for te, og vi giver ofte hinanden te i gave til jul og fødselsdag. Derfor havde hun tænkt, at vi skulle ind på The & kaffebaren (Thrysøe), men den var desværre helt proppet. I stedet valgte vi den hyggelige cafe/konditori Søster Lagkage, og det var super godt. Drengene fik varm chokolade med flødeskum, mens min veninde og jeg delte en lækker kande havtornte (jeg købte endda en pose af teen med hjem). Vi valgte en kage hver. Mathias valgte en kiksekage, Oliver fik en lykkekage (kransekage med nougat), mens min veninde og jeg begge valgte den klassiske gateau marcel (bagt chokoladekage med chokolademousse).

Der var bare den hyggeligste stemning med forskellige stole, borde og sofaer. Og vi skal helt sikkert besøge den igen. Hvis man bor i nærheden, kan jeg anbefale at hente app’en Togoodtogo, så man kan afhjælpe med madspild og hente overskudsmad fra Søster Lagkage – det gad jeg godt jeg kunne 🙂

Mønsted kalkgruber

Jeg ville rigtig gerne have set Verdenskortet, men da vi kun havde én dag og det regnede, valgte jeg, at vi tog til Mønsted kalkgruber (som er under jorden og dermed væk fra regnvejret).

Nede i kalkgruberne i ca. 8 graders kulde

Hjemmelavet tandbørste etui

Udover mine bedste camping tips, har jeg her en lille sy DIY til praktiske tandbørste etuier.

Når vi er på ferie, deler vi bare toilettaske. Og når drengene skal børste tænder har de bare behov for tandbørste og tandpasta. De har ikke brug for en toilettaske fyldt med alt muligt.

I år var jeg ekstra sippet med at lægge tandbørsterne på vaskene i toiletbygningen, og da vi så kom hjem, fik jeg endelig syet de her tandbørste etuier. Det er et hyggeligt og hurtigt lille projekt, hvor du bare skal bruge noget fast bomuld, volumenvlies og en knap.

Sådan laver du selv et tandbørste etui

Mit mønster er 8,5 cm bred og 41 cm lang + en 7 cm bue (se billede herover) og det er INKL. sømrum. Første klipper du mønstret i volumenvlies og stryger det på bagsiden af det stof, du vil have yderst. Jeg har brugt mønstret bomuld yderst og ensfarvet bomuld inderst. Klip inderstoffet ud efter yderstoffet, og læg dem ret mod ret. Sæt en lille løkke af f.eks. satinbånd ind 35 cm fra bunden (se billede herunder).

Sy hele vejen rundt og lad et lille hul være i bunden, så du kan vende det rundt på retten bagefter. Når du har vendt, stryger du, så syningen er helt skarp. Du skal nu sy en syning i bunden på den korte lige side, samt på den lange bue. Du skal sætte en nål 32,5 cm fra bunden, og så sy buen helt ned til de to nåle (se den gule afmærkning på det lyserøde stof herunder).

Husk at sætte en knap i på den korte lige side, inden du folder den op til den syede bue, og syr de to sider sammen. Til sidst sætter du en knap i buen.

Med den lille løkke kan du hænge tandbørste etuiet op på en knage, eller drengene kan have det i en nøglesnor. Tandbørste etuiet er også perfekt til når ungerne skal på hyttetur eller håndboldtur, og jeg er glad for jeg nu har fået syet et til os alle tre herhjemme (+ en ekstra som ryger i gavekassen / salgskassen)

Det tog mig et par forsøg at blive tilfreds, derfor er det blå lidt anderledes end de andre.

Jeg håber mine bedste camping tips, har givet dig lidt inspiration til næste gang at overveje camping. Hvis du har nogen spørgsmål, er du altid velkommen til at lægge en kommentar herunder, eller sende mig en mail.

Du kan finde mine mange andre DIY her.

Hvis du anvender min vejledning på tandbørste etuier, vil jeg rigtig gerne se det. Så send mig gerne et link enten her, på Facebook eller Instagram.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram