Boganmeldelse – Falkeblik

Boganmeldelse – Falkeblik

25. november 2021 0 Af Kreative Pips

Jeg har sammen med min søn Oliver læst og anmeldt bogen “Falkeblik” af Karsten S. Mogensen.

Bogen “Falkeblik” er modtaget til anmeldelse.

Fakta om bogen:
Titel: Falkeblik
Forfatter: Karsten S. Mogensen
Udgivelsesdato: 16. august 2021
Forlag: Krabat

Fra bogens bagside læses:

”Jeg trak vejret dybt og lænede mig forsigtigt frem. Jeg fik straks øje på den lille afsats, der stak ud fra klinten. Jeg rynkede panden. Jeg vidste ikke helt, hvad jeg havde forventet. Men i hvert fald ikke dette.”

Lige før daggry cykler Viktor og Sofus gennem den dunkle skov til havet. Sofus vil vise Viktor noget på den stejle klint.
Men intet er, som det burde være.
Snart finder Viktor og Sofus en række mystiske spor, som de følger. Det er dog ikke helt ufarligt …

I KRABATs Klodebøger er klimaforandringer og FN’s verdensmål en del af fortællingerne.

Vores anmeldelse af Falkeblik

Oliver synes, det er en god og spændende bog. Drengenes spirende venskab og at de tager ud og udforsker mystiske spor sammen, faldt lige i Olivers smag. Han synes også det var spændende at lære noget om vandrefalken, så det både var en god historie og lidt fagligt.

Oliver har tidligere læst en anden af Karstens bøger – den anmeldelse finder du her.

Jeg synes, det er en velskrevet bog med en god historie, som er nem at følge med i. For mig er læseoplevelsen det vigtigste, men jeg kan også godt lide, at man kan lære noget samtidig med man læser. Og udover viden om falken, lærer man også om at venskaber kan være på mange måder.

Jeg er helt sikker på at bogen nok skal blive læst igen og igen. Oliver er nemlig blev bidt af at læse. Det skyldes nok, at jeg har lavet en konkurrence med Oliver om, hvem der læser flest bøger i år. Sidste år læste jeg 41 bøger, og det er præcis det jeg er nået til lige nu. Men Oliver er 7 bøger foran mig. I skolen er der fokus på at læse, og så læser han i bussen på vej i skole. Så han læser flere bøger om ugen. Jeg er godt tilfreds med at tabe denne konkurrence, og være den der skal give brunch i begyndelsen af det nye år. For det har hjulpet ham og motiveret ham til at læse mere, og så er jeg glad – og vi ville nok tage ud og spise brunch alligevel 🙂

Hvordan får du dine børn til at læse mere ?

Du kan finde mine mange boganmeldelser her, og alle børnebøgerne her.

Rigtig god læselyst.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram