Boganmeldelse – Abdul og de hvide slaver

Boganmeldelse – Abdul og de hvide slaver

18. december 2022 0 Af Kreative Pips

Jeg har læst og anmeldt romanen “Abdul og de hvide slaver” af Michael Dalgaard.

Bogen “Abdul og de hvide slaver” er modtaget til anmeldelse.

Fakta om bogen:
Titel: Abdul og de hvide slaver
Forfatter: Michael Dalgaard
Udgivelsesdato: 4. november 2022
Forlag: Skriveforlaget

Fra bogens bagside læses:
Brigid var på vej hjem fra marken sammen med de andre kvinder. Pludselig red Ronan, opsynsmanden, op foran dem, vendte hesten og red hen til en kvinde, som kom fra en nabolandsby. Han sparkede kvinden i ansigtet, så hun faldt om. Kvinderne protesterede over hans voldsomme behandling af kvinden, men Ronan lyttede ikke til dem.

Han sprang af hesten, gik hen og rev kvindens kjole op og tog den bylt af stof med kartofler, som hun havde gemt under kjolen. ”Din tyvagtige kælling! Nu skal du få din straf.” Ronan skulle til at løfte sin pisk, da Brigid stillede sig mellem ham og kvinden.

”Flyt dig!” råbte Ronan.”Nej,” svarede Brigid. ”Du behandler os som slaver, som dyr!” ”Flyt dig,” gentog Ronan og hævede pisken. ”Lad os se, om du tør!” Ronan kunne tydeligt huske, hvem Brigids familie var, og han tænkte tilbage på historien, som alle i landsbyen kendte. Han tænkte på den mand, som havde sparket Brigids mor, og som derefter var blevet fundet forslået og druknet i havnen. Han steg op på sin hest igen. ”Satans irske kælling!” vrissede han ud i luften og red væk.

En fantasiroman bygget på den sande historie om over en million europæere, som blev taget til fange af pirater og solgt som slaver i Nordafrika og Mellemøsten fra år 1500 til en gang i løbet af 1800-tallet.

Min anmeldelse

Jeg har tidligere læst en roman af Michael Dalgaard, nemlig Tempelridderen fra Nord. Og lige som den, er denne roman også med et anderledes tema end jeg normalt selv ville vælge, når jeg står på biblioteket eller hos boghandleren.

Jeg synes, det er en spændende og god historie om Abdul, der rejser nordpå for at hente hvide slaver. Historien viser på fineste vis, at der er gode og dårlige mennesker i alle kulturer, og at det ikke handler om kulturen. Og dét synes jeg er en vigtig ting at lære om i dagens verden fyldt med krig og ufred.

Udover hovedhistorien om Abdul og Brigid, er der en bihistorie i hver lejr. Altså en fra Abduls hjemland og en i Brigids. Jeg synes, de to bihistorier gør bogen fyldigere, men samtidig er der rigtig mange navne, som jeg havde lidt svært ved helt at holde styr på. Så indimellem måtte jeg lige bladre lidt tilbage for at få helt styr på det hele.

Jeg kan anbefale at læse bogen, især hvis man er bare lidt interesseret i historier, som er lidt anderledes. Det er en bog, som fanger, og jeg kunne på intet tidspunkt forudsige hvor historien ville ende. Jeg var godt underholdt, og det er oftest det vigtigste for mig, når jeg læser.

Hvis du mangler at bestemme dig for, hvilken bog du skal læse i juleferien, kan du dykke ned i mine mange anmeldelser lige her. Jeg har flere bøger liggende klar til læsning og anmeldelse, så jeg kan love der kommer flere anmeldelser de kommende uger. I 2023 vil der måske blive lidt færre, da jeg skal i gang med at studere og dermed skal læse 1-3 fagbøger hver måned.

Glædelig 4. søndag i advent og rigtig god læselyst.

Følg mig på Bloglovin’PinterestFacebook og Instagram