Boganmeldelse – Ukrudt

Boganmeldelse – Ukrudt

26. marts 2023 0 Af Kreative Pips

Jeg har læst og anmeldt krimien “Ukrudt” af Katja Ranvits.

Bogen “Ukrudt” er modtaget til anmeldelse.

Ukrudt af Katja Ranvits

Fakta om bogen:
Titel: Ukrudt – 1. bog i ny trilogi
Forfatter: Katja Ranvits
Udgivelsesdato: 27. marts 2023
Forlag: Superlux

Fra bogens bagside læses:
”Skrækken. Det indestængte åndedrag. Det er den følelse, mit barndomshjem fremkalder.” Birgit Bagge bor med sin mor og far i den lille by Mågerup. Alt er på overfladen fred og idyl, men byen står i skyggen af Wilhelmina-klostret. Inde bag klostrets mure vågner Magdalena og kan ikke huske, hvem hun er, eller hvordan hun er endt der. Hun kæmper med sin egen identitet, men også med klostrets overhoved abbedissen, der i samarbejde med Bjørn Kvad, styrer klostret medhård hånd. Bjørn Kvad er hovedmanden bag menigheden Sønnerne af Legemets Gerninger, hvis indflydelse stiger i det lille lokalsamfund. Da Birgits far pludselig dør, bliver hendes mor medlem, og trådene bliver langsomt vævet sammen til et stort kludetæppe fuldt af ofringer, mord, vold og ukristeligopførsel. Ukrudt er første bind i serien om Birgit Bagge

Katja har tidligere udgivet trilogien om Cecilie Knudsen – du kan læse anmeldelserne af alle tre bøger her.

Min anmeldelse af Ukrudt

“Ukrudt” er uhyggelig og grum, og så er den usædvanlig velskrevet. Jeg krummede tæer og kunne næsten ikke udholde alt den ondskab. Som i Katjas andre bøger kommer jeg virkelig ind under huden på bogens personer, og de er alle så dybt beskrevet, at jeg kan se dem for mig. Jeg føler virkelig jeg er på Birgits værelse, og jeg kan mærke den trykkede stemning, når faren kommer hjem.

På grund af min egen sindsstemning (træthed og stress), var det lidt svært at komme i gang med bogen. Det var side efter side med tristhed og ondskab – og børns mistrivsel ligger mig meget på sinde, så det var hårdt at læse om. Men ret hurtigt fangede bogen, og de sidste 200 sider fløj bare af sted.

Da jeg havde læst den sidste side, ville jeg have mere. Jeg vil vide mere om Birgit Bagge, og jeg ved efterfølgeren er på vej. Men mon ikke jeg må vente et års tid, før jeg kan få min nysgerrighed stillet?

Min varmeste anbefaling til Katjas bøger, du skal bare være i humør til grumhed, modbydeligheder og ondskab. Men så er bøgerne også eminente og tåkrummende. God læselyst.

Katjas bøger kan købes her (Reklamelink)

Følg mig på Bloglovin’PinterestFacebook og Instagram