Boganmeldelse – Utøj

Boganmeldelse – Utøj

26. februar 2024 0 Af Kreative Pips

Jeg har læst og anmeldt romanen “Utøj” af Katja Ranvits.

Bogen “Utøj” er modtaget til anmeldelse.

Fakta om bogen:
Titel: Utøj
Forfatter: Katja Ranvits
Udgivelsesdato: 26. februar 2024
Forlag: Superlux

Fra bogens bagside læses:
På Skt. Wilhelmina Kloster vågner Birgit. Til hendes rædsel erfarer hun, at Bjørn Kvad har overtaget bygningen og opbygget et samfund på Lotusøen. Birgit drives af et ønske om at undslippe Sønnerne af Legemets Gerninger og en hævnfølelse overfor sin mor for at efterlade hende på klostret.

I Mågerup kæmper Marie med sin fortid, samtidig med at hun bygger et liv op som heler. Hendes liv ændres på dramatisk vis, da Terese Bagge fraflytter nabohuset. Denne begivenhed tvinger Marie til et opgør med fortiden.

I København er LUCHA VERDE, en miljøorienteret græsrodsbevægelse, med Christian Sigsgaard i spidsen på den politiske dagsorden. Det er de, fordi miljøaktivisterne udbreder deres synspunkter med både hærværk og militærlignende operationer. Politibetjenten Preben efterforsker et mord, som har tråde til både Marie og Christian Sigsgaard. Spørgsmålet er: hvordan hænger de fires skæbner sammen?  

UTØJ er en krimithriller med menneskets overlevelsesmekanisme i fokus. Det er en roman, der sætter spørgsmålstegn ved, hvordan mennesket reagerer under frygt. Kan man forsvare ondsigtede handlinger med gode intentioner? Kan man handle rent, hvis indgangsvinklen er behovsstyret?

Min anmeldelse

Sidste år læste jeg første del af serien om Birgit Bagge, den anmeldelse kan du læse her.

Katja har gjort det igen! Endnu en velskrevet bog, som virkelig kommer ind under huden på mig. Kapitlerne er korte og veksler mellem tider og personer. Det gør, at spændingen er i top, og jeg var hele tiden nysgerrig efter at læse mere, for jeg ville vide, hvad der skete.

Personerne har en helt eminent dybde, og selvom jeg ikke er enig med alle personers behov og handlinger, så er de beskrevet på en måde, så jeg alligevel FORSTÅR hvorfor de gør som de gør. Selv den modbydelige Bjørn Kvads handlinger kan jeg forstå, selvom hans intentioner ikke er så gode set fra mit synspunkt. Men Katjas skrivemåde gør, at det ikke er sort/hvidt, men der er noget godt og dårligt i alle. Og som der står på bagsiden “Kan man forsvare ondsindede handlinger med gode intentioner?”.

Bogen handler om menneskers dybeste instinkter, for hvordan reagerer vi i frygt? Bliver det kamp, flugt eller lammelse? Og ved vi egentlig, hvordan vi selv ville reagere? Jeg er i hvert fald selv i tvivl om, hvordan jeg ville reagere. Men jeg VED, at jeg allerede nu glæder mig til at læse slutningen på trilogien om Birgit Bagge, men den må vi nok vente et års tid med at læse. Indtil da vil jeg anbefale dig at læse de to første bøger.

Katjas bøger kan købes her (Reklamelink)

Hvis du mangler at bestemme dig for, hvilken bog du skal læse her i foråret, kan du dykke ned i mine mange anmeldelser lige her. Jeg har flere bøger liggende klar til læsning og anmeldelse, så jeg kan love der kommer flere anmeldelser i den kommende tid.

Følg mig på Bloglovin’PinterestFacebook og Instagram