Piratfødselsdag #4 – pynt med piratvimpler

26. marts 2015 6 Af Kreative Pips

På lørdag holder Oliver 6 års fødselsdag for familien og temaet er PIRAT. Jeg har derfor syet nogle piratvimpler til at pynte i huset. Det er en rimelig hurtig og nem pynt at sy, og så er den langtidsholdbar. Den kan vaskes og holde i mange år.

Invitationerne er lavet som gamle skattekort – den vejledning finder du her.

Jeg har valgt at kombinere noget sort stof med kranier med noget rød/hvidstribet stof, da det er de farver jeg forbinder med pirater. Mit stof er købt hos stofkiosken.dk, men stoffet skiftes løbende ud i butikkerne, så det gælder om at bruge de stoffer og farver, man kan finde.

Stoftrekanterne er ca. 17 cm i toppen og 19 cm i højden (inkl. sømrum). Trekanterne lægges ret mod ret, og der syes en almindelig ligeud syning fra top til spids og op til toppen. Ved spidsen klippes sømrummet væk, så spidsen bliver pænere. Trekanten vendes om på retsiden, og trekanten stryges pæn.

Når trekanterne er syet, syes de på det hvide kantbånd. Jeg har ladet ca. 0,5 m bånd være i hver ende, så der er lidt til at binde vimplerne fast med.

De tre piratvimpler hænger allerede i køkkenet og pynter, og begge mine drenge er vilde med dem.

Jeg lavede også en piratskibskage ud af en chokoladekage bagt i en brødform – den kan du finde i dette indlæg. Og alle indlæg med pirater finder du her.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram