Sy af dine rester #1

23. juni 2019 2 Af Kreative Pips

Jeg har igennem årene samlet en masse stof. Og jeg har nu en masse mindre stofrester, som jeg ikke ved hvad jeg skal bruge til. Men nu har jeg syet nogle genanvendelige rondeller til brug med makeupfjerner og andre ansigtsprodukter. Jeg forsøgte mig med at sy boksershorts for et par år siden, men jeg fik kun ét par færdigt. Og nu er begge mine drenge alt for store til at kunne passe dem, der ligger klippede og u-syede. Så ikke flere boksershorts fra mine maskiner 🙂 Og derfor har jeg brug for nogle andre ideer.

Jeg har nu gået igang med at rydde ud i stofferne, og både mine niecer og min venindes døtre får nu nogle shorts og nederdele. Der er også blevet klippet lidt dukketøj, og så har jeg fundet 3 gode ting, som jeg nu vil bruge mine rester til.

Bomuldsrondeller

Jeg har før tænkt, at jeg ville hækle nogle rondeller, for at mindske noget af alt det daglige affald. Jeg tænker mere og mere over, hvordan jeg kan hjælpe miljøet og klimaet. Jeg sorterer affald, afleverer glas og papir i de store containere ved biblioteket, og jeg prøver at minimere mit energiforbrug i mit hus.

Jeg bruger ofte 2-3 vatrondeller om dagen, og det giver jo en del affald sammen med den plastikpose, som vatrondeller købes i. Med genanvendelige vatrondeller kan jeg spare lidt på affaldet, og det er ikke meget de fylder i vaskemaskinen.

Syet i går i Syklubben #Themilfclub

Jeg har jo stadig ikke lært at hækle, og i stedet fik jeg ideen om at sy nogle. Det er bare to stykker bomuldsjersey syet sammen på overlockeren. Jeg har testet dem med makeupfjerner og noget toner, og det fungerer fint. Nu er jeg spændt på, hvordan de er, når de er vasket nogle gange. Jeg har hørt, at de godt kan blive hårde efter nogle vaske, og så ryger ideen med det genanvendelige og miljømæssige.

Rondellerne på mit badeværelse

De rene rondeller opbevares i denne lille krukke fra Ikea

Jeg har stadig mange, mange små rester, som ikke kan bruges til andet end rondeller, men jeg afventer lige med at sy flere, førend jeg har testet dem i et par uger. Når jeg forhåbentlig finder ud af, at det fungerer, vil jeg sy nogle flere, som jeg kan bruge som værtindegaver.

De fine rondeller pynter i krukken

På badeværelset har jeg hængt en lille vaskepose op, så jeg kan smide de brugte rondeller direkte derned. Når jeg så skal vaske, er det bare at tage hele posen, og så er det bare ind i vaskemaskinen med dem.

Du kan se nogle af mine andre resteprojekter her. Og i dette indlæg (reklamelink) kan du læse mere om, hvordan du minimerer spild på badeværelset – ét af punkterne kommer der snart et indlæg om her på bloggen 🙂

Følg mig på Pinterest, Facebook og Instagram