Gammelrosa sommerhusdrømme

29. juni 2020 2 Af Kreative Pips

Har du fulgt med i TV2 serien “Sommerdrømme”? 4 par byggede hver deres sommerhus og kæmpede om, hvem der til sidst vandt deres helt eget sommerhus. Jeg fulgte med, og jeg har fået et akut anfald af sommerhusdrømme. Og mine sommerhusdrømme er gammelrosa, for jeg tænker lyse vægge med et hint af nips i gammelrosa og guld. Lyder skønt ikke?

Min drøm er dog ikke et stort nyt sommerhus, men et lille gammelt et. Det skal nemlig have den der sommerhuscharme, som jeg ikke helt synes er i et kæmpe, nyt sommerhus. Jeg har kun få krav til et sommerhus, og det er at der er to små værelser og man skal kunne gå til stranden. Der skal være kloakering, og så skal der simpelthen være en brændeovn.

Jeg har pt. ikke penge til at købe et sommerhus, men derfor kan jeg godt følge med i udbudet på Boliga. Og jeg kan da sagtens sy lidt til mit imaginære sommerhus, ikke? Jeg har forelsket mig i den gammelrosa farve, og har fundet nogle bomuldsrester frem og har genoptaget min patchwork syning i hånden.

Vejledning til patchwork finder du her.

Patchwork kaffefrakke

Jeg har syet en kaffefrakke til min Bodum 1 liters stemmelkanden. Jeg har brugt 28 sekskanter hvor siderne er 3,5 cm og højden er 6 cm. Jeg har brugt 7 forskellige bomuldsstoffer, som alle er rester fra tidligere syprojekter. Derfor kan stofferne ikke findes i butikkerne mere.

Jeg har brugt henholdsvis 5, 3, 5, 3, 4, 4 og 4 lapper i hvert stykke stof.

Jeg syede først to “blomster”, og derefter syede jeg dem sammen, så det blev et stort stykke.

Da hele stykket var syet færdigt i hånden, blev alle papstykkerne forsigtigt fjernet. Jeg klippede et stykke volumevlies efter målene til kaffefrakken. Volumenvlies skal forstærke håndsyningerne, så kaffefrakken kan holde i mange år. Herefter følger jeg min egen vejledning for at sy en kaffefrakke.

Bodum kaffefrakke
Er den ikke bare fin?

Patchwork brødkurvsserviet

Oliver har lavet denne fine brødkurv til mig, og jeg har længe tænkt at skulle sy en brødkurvsserviet til den. Og nu havde jeg jo sekskanterne fremme, så der var ikke langt fra tanke til handling.

Til brødkurvsservietten har jeg brugt 32 sekskanter i samme mål som ovenfor. Der er brugt henholdsvis 6, 4, 5, 4, 5, 4 og 4 lapper i hvert stykke stof. I alt 32 lapper. Her kan du også begynde med to blomster og så sy dem sammen. Eller du kan gøre som jeg gjorde. Læg lapperne op, og begynd i øverste venstre hjørne. Så syer du en lap på af gangen. Men jeg syr stadig to sider af gangen, inden jeg hæfter.

Da forsiden var færdig, fjernede jeg pap-sekskanterne og strøg stoffet pænt. Jeg syede ensfarvet bomuld på ret mod ret. Jeg lod et hul stå åbent, som jeg kunne vende igennem. Herefter strøg jeg igen, og så syede jeg pyntestikningen langs kanten, og den lukkede samtidig vende-hullet.

Jeg havde lavet den ud fra min søns hjemmelavede brødkurv, så du skal bruge dine egne mål og sy efter dem.

Patchworkpude med trekanter

Jeg har tidligere syet de her klassiske puder med ensfarvede trekanter. Og jeg havde endda også nogle trekanter liggende klar til syning. Jeg skulle bare lige skære et par ekstra i gammelrosa, og så kunne jeg sy en pude.

Patchwork hyggetæppe

Jeg elsker at sy tæpper, og jeg elsker den hygge, det skaber. Og selvfølgelig skal mit imaginære sommerhus have et gammelrosa tæppe. Til de kølige forårsaftener på terrassen, eller efterårsferiens hyggelige dage ved brændeovnen. Jeg er også gået i gang med at skære firkanter i 20×20 cm, men det viste sig, at jeg kun havde stof til 11 ensfarvede firkanter og to med mønster. Så nu skal jeg på jagt efter stof i gammelrosa nuancer – send mig gerne en mail, hvis du ligger inde med bomuldsrester i denne farve.

Sommerhusdrømme

Oliver har lovet mig at bygge et sommerhus, når han er blevet udlært tømrer. Han skal i 5. klasse efter sommerferien, så jeg skal vist væbne mig med tålmodighed haha 🙂 Men indtil jeg får råd til et sommerhus, har jeg mine drømme. Og jeg har masser af ideer til både inde og ude ved mit sommerhus. Ideerne er samlet på mit board på Pinterest – find det lige her.

For mig er et sommerhus et helle. Et sted, hvor jeg bare ville kunne slappe af. Læse. Hygge. Og selvfølgelig og rosé og drinks i haven. Og prøv lige at se de her fede, genanvendelige sugerør, og så endda i rosaguld (Reklamelink). Wow siger jeg bare! Og til opfyldning af vin-lageret, kan jeg stærkt anbefale Baywine (Reklamelink) – de leverer hurtigt og har et stort udvalg.

Dagen efter sådan en omgang rosé eller drinks, er det dejligt at kunne sætte sig ud i haven. Og med det ustadige vejr vi jo har i Danmark, er der intet bedre end en lækker morgenkåbe/kimono til lige at holde den værste kølighed væk. Jeg har også overvejet om jeg kunne sy en gammelrosa morgenkåbe/kimono, så måske jeg skal gå på jagt efter lækkert stof til det projekt. Jeg har set flere mønstre på det, så det bliver ikke noget problem.

Med ønsket om en dejlig sommer til jer alle 🙂

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram