Patchwork med sekskanter

16. juni 2015 6 Af Kreative Pips

Kender du Libbie? Hun laver de flotteste patchworks! Og hun fremviser dem både på blog og instagram, og hun har givet mig lysten til at forsøge med lidt håndsyning. Så inden min ferie, fandt jeg denne skabelon, som jeg klippede ud i pap. Og så tog jeg en pose stofrester, en limstift samt nål og tråd med i kufferten. Når drengene sov om aftenen, sad jeg på vores altan med en Liza Marklund roman i ørerne via app’en Ereolen (gratis lydbøger via biblioteket) og syede patchwork med sekskanter. Det gik hurtigere end jeg havde forventet, så jeg kom ca. halvvejs med forsiden til en pude.

Eftersom det er første gang jeg har lavet hånd-patchwork har jeg googlet lidt 🙂  Jeg har brugt almindelig limstift til at lime stofkanterne fast på bagsiden, og det har været nemt at pille af efterfølgende. Et sted stod der at man skal sy to sider af gangen, så det har jeg gjort en stor del af tiden. Så sy side 1+2 og så hæfte, for så at sy side 3+4.

Jeg har valgt at sy med usynlige sting. Man lægger de to sekskanter ret mod ret. Jeg syr med dobbelt tråd med en knude for enden. Jeg begynder på bagsiden i højre hjørne, hvor jeg først syr to gange oveni hinanden. Herefter begynder med med de usynlige sting. Først syr jeg et par mm i kanten i det ene stof. Lige overfor hvor nålen kommer ud, syer jeg et par mm i det andet stof. Jeg ved der findes videoer på YouTube, hvis du er i tvivl om hvordan du gør. Du er selvfølgelig også velkommen til at spørge, bare læg en kommentar, og jeg svarer hurtigst muligt.

Jeg har valgt de sting, fordi det bliver så fint på forsiden. Men jeg ved, der er nogen som bruger andre sting. Så det er en smagssag, gør hvad du synes bedst om.

Jeg har valgt at bruge 7 forskellige stoffer og gøre det ret systematisk, og her er hvor langt jeg nåede på en uges ferie.

Min færdige pude

Det kan godt tage lidt tid, at forstå mønstret. Jeg tror, det er nemmest, hvis man laver ens blomster og så syr dem sammen. Min petroleumsblå patchwork er blevet til en 40×40 cm pude til sofaen. Jeg har syet med piping i kanten og lynlås i bunden.

At sy patchwork med sekskanter er et perfekt ferieprojekt, fordi det ikke fylder særlig meget. Samtidig er det nemt at have med i kufferten.

Du kan se nogle af mine andre patchworkprojekter her.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram