Patchworkpude med trekanter til morfar

21. juni 2016 2 Af Kreative Pips

I går fyldte min højtelskede morfar 71 år. Siden min mormor i april fik en pude, har jeg vidst, at min morfar skulle have denne patchworkpude med trekanter. Alligevel fik jeg først syet den lørdag formiddag. Den blev HELT perfekt, og min morfar blev lige så glad, som jeg havde håbet <3

Jeg har skåret firkanter i ensfarvet bomuld i målet 17,5 x 17,5 cm. Derefter har jeg skåret firkanterne igennem diagonalt. Det færdige betræk er ca. 46 x 46 cm, og det passer perfekt til en 50 x 50 cm pude. Jeg køber oftest inderpuder i IKEA, fordi prisen er super god og de har mange forskellige størrelser. Inspirationen kommer uden tvivl fra Helenas smukke puder.

Vejledning til at sy patchworkpude med trekanter

Først ligger jeg de 18 trekanter op, så jeg kan se mønstret. Det tager lidt tid at få flyttet rundt, så jeg er tilfreds med fordelingen af farver.

Når jeg er tilfreds med mønstret, sætter jeg først nåle i, så jeg kan sy diagonalerne. Og når de er syet, stryger jeg sømrummet fra hinanden. Og så sætter jeg firkanterne sammen tre og tre.

Igen stryges sømrummet fra hinanden, inden de tre rækker sættes sammen med nåle. Det er vigtigt, at være ret præcis med at sømmen ligger lige over hinanden. Så bliver resultatet pænest.

Til sidst stryges sømrummet fra hinanden, og forsiden er nu færdig.

Super skarpe og præcise hjørner

Pude med lynlås
På min morfars pude har jeg syet en en pipingkant hele vejen rundt.
Jeg har syet en lynlås i bunden af forsiden, og syet lynlåsen på det ensfarvede bagstykke. Til sidst har jeg syet bagside og forside sammen.

Pude med kuvertlukning
Den gammelrosa pude er syet med kuvertlukning. Det betyder at den ensfarvede bagside består af to stykker, som har et overlap på 10-15 cm. Først laver jeg ombuk og syer en pæn stikning på den ene side af begge bagstykker. Herefter lægger forside og bagsider ret mod ret og der syes hele vejen rundt.

Udover puden fik min morfar en lille flaske hyldeblomstsaft, lidt chokolade fra den lokale Peter Beier og så et gavekort på indbydelser/bordkort mm til deres guldbryllup til december <3

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram