Hyldeblomst opskrifter

27. juni 2020 0 Af Kreative Pips

Hylden er ved at være færdig med at blomstre for i år, og jeg er kommet lidt sent i gang med at plukke de velduftende blomster. Men det lykkedes Mathias og jeg at få plukket nok til at lave to slags saft OG en portion hyldeblomst champagne. Jeg har her samlet nogle af mine bedste hyldeblomst opskrifter – og håber det kan inspirere dig til selv at samle hyldeblomster næste år.

Saftevand med hyldeblomst

Tidligere har jeg anvendt en opskrift med citronsyre, men jeg glemmer ofte at købe det. I år har jeg derfor prøvet en anden opskrift. Man kan variere smagen afhængig af om man bruger almindeligt hvidt sukker, brun farin eller rørsukker. Prøv dig frem og find dit favorit.

Almindelig hyldeblomstsaft
15 hyldeblomstskærme
3 øko citroner i skiver
500 g sukker
2 liter vand

Vand, sukker og citroner kommes i en gryde og bringes i kog. Blomsterne tages af og lægges i en stor skål. Når sukkervandet koger, hældes det over hyldeblomsterne i skålen. Det sættes låg på, og saften trækker 24 timer. Saften sies og hældes med på skoldede flasker.

Hyldeblomstsaft med rabarber
10 hyldeblomstskærme
2 øko citroner i skiver
300 g sukker
1 liter vand
1 tom vaniljestang
300 g rabarber skåret i 2-3 cm stykker.

Alle ingredienser på nær hyldeblomsterne kommes i en gryde og bringes i kog. Hyldeblomsterne pilles af skærmene og lægges i en stor skål. Når sukkervandet koger, hældes det over hyldeblomsterne i skålen. Det sættes låg på, og saften trækker 24 timer. Saften sies og hældes med på skoldede flasker.

Hyldeblomstmarmelade
Kvaset (eller hvad man nu skal kalde det) kan bruges til en gang marmelade. Ud fra mine to portioner saft fik jeg ca. 500 g kvas (jeg pillede citronerne fra). Til det tilsatte jeg ½ dl rørsukker og 1 dl saft. Det kogte i ca. 20 minutter til konsistensen var god, og så hældte jeg det på et patentglas.

Hyldeblomst champagne

Hyldeblomst champagne lyder som den lækrest sommer drink, så det blev jeg simpelthen nødt til at prøve. Jeg har forsøgt mig med denne opskrift. Pt. står den og trækker under et viskestykke i mit skur. Snart skal den hældes på flasker, og så skal den gære lidt endnu. Jeg glæder mig til at smage det senere på sommeren.

Kager med hyldeblomster

Denne kage havde jeg med på kontoret, da en af mine kollegaer kommenterede, at det var længe siden jeg sidst havde kage med. Jeg løb ned gennem mine gemte kager på bloglovin’ app’en, og fandt Annes lækre kage med rabarber og hyldeblomst.
Kagen var alt for lækker til at vi kunne vente på den satte sig, derfor er udseendet ikke helt skarpt – men smagen er fantastisk.

Jeg har i den forgangne uge forsøgt mig med en cheesecake med hyldeblomst, og den var meget mild og lækker i smagen. Jeg skal lige teste endnu engang med lidt mere hyldeblomst. Så snart den er testet, kommer den her på bloggen.

Hyldeblomstsaft kan også bruges til påskeæg med marcipan. Det kan du finde opskriften på lige her.

Jeg håber de forskellige hyldeblomst opskrifter har inspireret dig til at gå i køkkenet med de velduftende hyldeblomster.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram