Pengegaver til konfirmation

Pengegaver til konfirmation

3. september 2021 0 Af Kreative Pips

Jeg skal snart til konfirmation hos en dreng, og jeg synes det er svært at finde på gode gaver til drenge i den alder. Piger kan man nemmere finde gaver til, for de fleste er glade for smykker. Jeg husker selv de smykker, jeg fik til min konfirmation – især halskæden fra min bror. Nå, men drengen skal jo have en gave, og jeg er ude i en pengegave til ham. Penge i en kuvert er kedeligt, så her kommer nogle sjovere pengegaver til konfirmation eller til alle andre begivenheder, hvor der skal gives en pengegave.

Gemte mønter

Til min egen konfirmation i 1999 fik jeg en papkasse fyldt med sand. Og ved siden af fik jeg en spand med en si, altså sådan en farverig børnespand i plastik. Og så kunne jeg ellers selv si alle mønterne fra. Og dem var der mange af. I alt var der 777 kr. Og du bestemmer jo selv det samlede beløb, og om det skal være i store eller små mønter.

Sidste år blev min nabo konfirmeret, og hans onkel og tante (som jeg kender) havde lavet lidt i samme retning. De havde spraymalet en trillebør i guld, fordi drengen ALTID havde været fascineret af guld og penge. Trillebøren var fyldt med sand og så havde de lagt 10’ere og 20’ere i sandet. Til sidst var der en gylden si, så han kunne gå i gang med guldgravningen.

En koldere version er at fryse mønter inde i vand. Det skal gøres lagvis, så der først fryses et lag vand, inden der kommes nogle mønter i vandet/isen. Og så kan endnu et lag fryses. Sådan fortsætter du indtil bøtten/skålen er fyldt og alle mønterne er frosset inde. Med til gaven kan du give en hammer og en syl eller lignende.

Svømmer i penge

En anden ide til pengegaver til konfirmation er i samme stil, som ovenstående med sand og is. I denne ide støbes mønterne ind i blåt vand med husblas.

Du skal bruge:
et glas eller en skål
blå frugtfarve
husblas (vi brugte 3,5 ark til det her rødkålsglas)
Evt. badeand

Kom vand og blå farve i en gryde og varm det op. I en mindre skål tages noget af husblassen og det varme vand hæles over og smelter husblassen. Massen hældes i bunden af glasset, og når det er stivnet, kommes nogle af mønterne i glasset, og processen gentages, indtil glasset er fyldt.

Vi kom i gang lidt for sent, så vi havde ikke tid til at gøre det i flere step. I stedet hældte vi alt vandet i på en gang, og mønterne lagde sig bare på bunden.

På låget limede vi en badeand fast, og så var gaven færdig 🙂

In case of emergency

Min sidste ide til pengegaver til konfirmation er billedrammer, hvor pengene gemmes bag glasset. Jeg har set andre rammer, hvor der er gemt kondomer, hovedpinepiller eller lignende “nødhjælp” i.

Jeg har købt en billedramme i Fakta, og så har jeg på min Silhouette Cameo skæremaskine skåret teksten i rød skiltefolie. Teksten er sat på ydersiden af glasset.

Inde bag glasset har jeg brugt noget af mit hjemmelavede “tillykke”-papir, og så sat 4 stk. 100kronesedler fast med elefantsnot/lærersnot (kært barn har mange navne). Pengesedlerne er foldet, så det kun er nullerne der vises på de tre bagerste sedler.

Hvis konfirmanden ønsker penge til noget specielt, gamerudstyr eller en rejse, kan man i stedet for teksten “in case of emergency”, skrive noget der relaterer til det konfirmanden ønsker sig.

Andet til konfirmationen

Til konfirmationen skal der også bruges et lykønskningskort, og igen er det meget sværere til drengene, syns jeg. Pigernes kort kan pyntes med blomster, hjerter og masser af glimmer. Det synes jeg ikke helt passer til drengenes kort.

Jeg har derfor lavet et indlæg med inspiration til konfirmationskort til drenge. Det kan du finde her.

Måske er der skrevet en sang, så du har brug for en sangskjuler? Jeg har igennem de sidste 10 år lavet og solgt en del sangskjulere, især brysterne og dem med fodboldspillere har været populære. Jeg har lavet vejledninger på flere af dem, og du finder dem her.

Om knap 3 år skal jeg selv holde konfirmation. Jeg har i hvert tilfælde en ret god formodning om, at min ældste søn ønsker at blive konfirmeret. Det er noget vi snakker om indimellem. Og derfor er jeg allerede gået i tænkeboks, om hvordan vi kan lave indbydelser, bordpynt og alt det der. Han har ALTID elsket LEGO, og de sidste par år er Harry Potter også blevet et stort hit. Og så har det danske håndboldlandshold også en stor plads i hans hjerte. Så jeg har overvejet nogle LEGO klodser som bordpynt, eventuelt nogle støbt i beton. Eller gyldne lyn med tryllestave. Eller dannebrog og små bolde. Puha, det bliver vist svært at beslutte mig haha!

Hvordan har I valgt tema til jeres konfirmationer?

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram