Rabarber-cheesecake

14. juni 2017 0 Af Kreative Pips

Rabarber tilføjer en lækker syrlighed i de mange søde kager, jeg ofte bager. Derfor kan jeg ret godt lide at bruge rabarber, og derfor har jeg nu plantet to rabarber i min lille have. Jeg har mixet nogle forskellige opskrifter, og har lavet den her rabarber-cheesecake.

Se mine andre opskrifter og ideer med rabarber her.

Bunden:
300 g knuste/blendede kiks, jeg brugte Digestive
125 g smeltet smør

Springformen fores med bagepapir i bunden. Jeg lægger det gerne på bunden, og lukker så ringen, så bagepapiret sidder i spænd. Smørret blandes i de knuste kiks og presses ned i en springform (24 cm). Bunden stilles i køleskabet, mens ostefyldet laves.

Ostefyldet er lavet efter denne opskrift.

Ovenpå er en gele lavet af rabarbersirup. Jeg har lunet 2 dl sirup (er sikker på al slags saft/sirup) kan anvendes. I den lune sirup udrøres 3 blade husblas, som er blødgjort i koldt vand. Det afkøles lidt, inden det hældes ud på kagen.

Når geleen er stivnet, kan kagen pyntes efter ønske. Jeg har brugt Valrhona pearls og skovsyre. Jeg håber, du kan lide min rabarber-cheesecake og får lyst til selv at lege lidt med forskellige opskrifter.

En anden opskrift med rabarber, som jeg gerne vil fremhæve er min hjemmelavede søde jordbær-rabarber marmelade. Den er bare skøn på en lun morgenbolle – jeg tænker også den er god til pandekager, men det har jeg endnu ikke nået at smage.

Følg mig på Bloglovin’PinterestFacebook og Instagram