Sød rabarber-jordbær marmelade

30. juni 2021 0 Af Kreative Pips

Jeg nyder min skønne have. Den er kun 80 m2. Og den er super godt indrettet med nogle forskellige sidepladser alt efter solen, og så har jeg to højbede. Og lige nu bugner bedene med solmodne jordbær. Samtidig er min jordbær-rabarber endelig ved at vokse sig til med nogle lidt tykkere stængler. Derfor fik jeg ideen til at prøve en nem og simpel, sød rabarber-jordbær marmelade, og det gik over al forventning. Jeg glæder mig til at nyde den i min ferie. Om morgenen på mine boller og med et godt stykke vesterhavsost. Om eftermiddagen kunne den bruges til pandekager og om aftenen kunne den også snige sig ind med lidt tapas med pølser og mere vesterhavsost.

Lysten til vesterhavsost er kommet efter jeg for nylig spiste brunch på Cafe Kaiser i Helsingør med min skønne kollega. I hverdagene kan man vælge 5 eller 7 elementer til deres brunch-bræt, og her valgte jeg vesterhavsosten, som ét af mine elementer. Og det var et dejligt gensyn – så nu er den indkøbt til min sommerferie. Jeg synes i øvrigt at konceptet med et byg-selv-system er genialt, for så får man præcis det man kunne tænke sig. Der er vist omkring 16 elementer at vælge imellem, så der er helt sikkert noget for enhver smag. Og det er bestemt ikke sidste gang jeg besøger Cafe Kaiser.

Ææg/bacon, pandekager, grape med sukker, hønsesalat og så den lækre vesterhavsost

Sidste år i sommerferien var vi ude og spise brunch på Cafe Vivaldi i Odense. Jeg overvejer om vi skal gøre noget lignende i år. Jeg skal bare lige huske corona-pas, for det er lidt for køligt at spise udenfor i øjeblikket. Hvis du har mod på at lave brunch selv, kan du finde lidt inspiration fra min ferie-brunch-indlæg fra min og drengenes vinterferie. Det kan du læse her.

Sød rabarber-jordbær marmelade

Lækker sommersød marmelade af rabarber og jordbær
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Morgenmad
Køkken Dansk

Ingredienser
  

  • 150 g jordbær i kvarte
  • 150 g rabarber i 2 cm
  • 150 g sukker

Sådan gør du
 

  • Skær jordbær i kvarte og rabarber i 2 cm lange stykker
  • Fyld dem i en gryde med sukkeret
  • Kog op ved svag varme og kog i ca. 10 minutter til frugten er kogt sammen.
  • Hæld marmeladen på et skoldet glas og sæt det på køl

Havens andre bær

Jeg kan se at mine mange, mange hindbærbuske også står klar til at fylde min fryser med friske røde bær. Jeg har så mange buske, at vi ikke kan følge med og spise dem friske. Jeg bruger dem selvfølgelig i kager, i koldskålen, på yogurt, men vi kan alligevel ikke følge med. Derfor bliver en del frosset ned, og så laver jeg en stor portion hindbær marmelade i løbet af vinteren.

Sidste år købte jeg mig en ny hindbærbusk med gule bær. Jeg venter i spænding på hvor mange bær der kommer på den i år. Sidste år gave den kun 3-4 stykker, men den har vokset sig større. Så jeg håber på en lidt større høst. Og måske får de lov at hænge for de forbipasserende, fordi bærrene er gule?

Min ribs er også vokset sig pænt stor, men jeg er lidt på bar bund, hvad jeg skal bruge de fine røde ribs til. Har du en god ide? Jeg har overvejet ribsgele, fordi mine drenge altid har været glade for oldemors æblegele. Så mon ikke ribsgele kunne være sagen?

Jeg håber din ferie står for døren, og at du kan nyde den helt nede i gear. Og allerhelst begynde feriemorgenerne stille og roligt med en lun bolle med ost og hjemmelavet marmelade og en stor kop lækker te. Jeg har forelsket mig i denne “Copenhagen Blend” fra Østerlandsk Thehus, men den fås også i Matas (ReklamelInk). Jeg er fan af stille morgenerne, og jeg nyder, at min ferie er begyndt.

Følg mig på Bloglovin’PinterestFacebook og Instagram