Havtornmarmelade på brunchbordet

11. marts 2021 0 Af Kreative Pips

Jeg elsker at komme ud og spise brunch. Især de der store buffeter, hvor man kan vælge mellem en masse lækre ting. Æg og bacon. Friskbagt brød med ost og marmelade. Pandekager. Og så en masse varm te. Dét er bare en skøn start på dagen. Mine drenge elsker også at spise brunch eller få morgenmad på hoteller. Vi skulle have været på charterferie i vinterferien, og det kom vi selvfølgelig ikke. Derfor forkælede jeg mine drenge med lækker morgenmad i vores lejede sommerhus. Og her er mine brunch ideer, og min absolutte favorit havtornmarmelade, som helst skal være en del af brunchbordet.

En luksus-single-brunch med koldthævede boller med havtornmarmelade

Havtornmarmelade

Min absolutte yndlingsmarmelade er denne gyldne friske marmelade. Den er nem og hurtig, og så smager den bare af sommer, sol og ferie. Jeg køber de frosne havtorn i Kvickly.

Ingredienser:
200 g havtorn
200 g æbler – svarer ca. til 2 skrællede æbler uden kernehus
200 g sukker

Æblerne skrælles og skæres i mindre stykker. Alle ingredienserne kommes i en gryde og koges sammen. Når marmeladen er kølet lidt af, mosen jeg æbler lidt ud med et kartoffelmoserjern. Et hårdt piskeris eller en grydeske kan anvendes i stedet.

Det giver to små glas.

Koldthævede boller med æbler og solsikkefrø

Jeg elsker at stå op til nybagte boller, og derfor er koldthævede boller bare geniale. De her lidt grovere, men jeg elsker dem.

Ingredienser:
25 g gær
4,5 dl lunken vand
lidt salt og lidt olie (på slump :))
200 g fuldskornshvedemel
150 g grahamsmel
ca. 350 g hvedemel
1 revet æble
50 g solsikkekerner

Gæren røres ud i vandet, og olie, salt og æblet tilsættes. De to grove typer mel røres første i, og til sidst den mængde hvedemel, så dejen er samlet og let klistret. Hæver i køleskab natten over. Dejen rulles ud i 2 cm tykkelse og skæres i firkanter. Efterhæver en halv times tid og bages i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Brunch menukort

Jeg har jo købt en lamineringsmaskine, og den har jeg endnu engang haft i brug. Mathias ELSKER nemlig at lege restaurant, og på en restaurant skal man have menukort. Så vi har i fællesskab lavet et menukort med brunch, og så har jeg lamineret den, så den kan genbruges.

I vinterferien tog vi lidt af gangen. Så den ene dag var der koldthævede boller. En anden dag var der røræg, bacon og små pølser. Og en tredje dag lavede jeg pandekager. Drengene elskede den lækre morgenmad, og jeg synes, det var skønt at forkæle dem. Tænker vi skal bruge menukortet igen til påskeferien.

På vores brunchbord var også yogurt/skyr i små skåle med friske bær og/eller müsli. Jeg havde også købt nogle af de små Kelloggs pakker med forskellige morgenmadsprodukter. Dem var drengene vilde med at få lov at prøve. Vi havde også juice, kakaomælk og selvfølgelig te på bordet. Jeg er ved at være i lavvande i min tebeholdning, så jeg tror snart, jeg skal et smut forbi Teacup og shoppe lidt teer. Jeg tænker i hvert fald “Den 7. himmel” og “Tempelriddernes skat” skal i kurven. Vi sørger også ofte for at have frugt eller bær på brunchbordet. Og måske lidt wienerbrød – de små croissanter med nøddecreme fra Rema1000 kan anbefales.

Hvad skal der være på dit brunchbord for, at du er glad?

Følg mig på Bloglovin’PinterestFacebook og Instagram