Hindbærtærter

28. august 2019 1 Af Kreative Pips

Når min mor rigtig skulle forkæle familien i min barndom, bagte hun ofte hindbærtærter. Hun brugte gerne en pakke færdigdej (altså sådan en tilsæt vand pakke) og også en pose kagecremepulver. Men den smagte skønt!

Nu har jeg lavet en opgraderet version, dog stadig med en færdig kagecreme (fordi det er nemt og den lige stod i skuffen). Jeg har taget udgangspunkt i en af mine yndlingstærter fra Maja Vase.

KreativePips hindbærtærte
De færdige tærtebunde med et tyndt lag chokolade

Min fremgangsmåde

Til hver af mine aflange tærter er brugt én gang mørdej. Jeg bager altid to tærter af gangen, for jeg gider ikke det der med halve æg haha 🙂 Jeg har brugt ½ gang frangipane pr. tærte. Min frangipane består kun af mandler, da jeg synes det er lidt svært at skaffe usaltede pistacienødder. Da tærterne kom ud af ovnen, dryssede jeg chokoladeknapper ud på de varme tærter. Og så har jeg smurt chokoladen lidt rundt med en bagepensel.

KreativePips hindbærtærte
Flødecreme sprøjtet på den ene bund

Kagecremen er som nævnt ‘snyd’, men det er altså okay at springe over hvor gærdet er lavest. Og ja jeg synes den smager ganske fint – ikke så godt som sådan en hjemmekogt creme, men ganske fint. Til sådan en portion færdig kagecreme blander jeg 1/4 liter fløde pisket til skum med i, inden flødecremen sprøjtes på bundene. Herefter pyntes tærterne med hindbær. Jeg har jo masser af hindbær i haven, og de skal da bruges 🙂 I sidste uge plukkede vi tæt på et kilo, og vi kan jo ikke nå at spise dem alle sammen. Derfor bagte jeg de her hindbærtærter til mine kollegaer. Vi har nemlig megatravlt, og vi glemmer lidt at have det sjovt/godt! Dét vil jeg lige minde mine dejlige kollegaer om <3

KreativePips hindbærtærte
Lige rækker af store solmodne hindbær og et rødt drys glimmer

Tænker du på din arbejdsglæde? Og hvordan du kan gøre dine kollegaer glade? Jeg har f.eks. givet hindbærplanter til en god håndfuld kollegaer, for jeg har dem i massevis. Og en af mine kollegaer har delt en del ud fra sin store køkkenhave, så derfra har jeg fået både squash og rabarber. Heldige mig 🙂

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram