Lav selv spil til haven

Lav selv spil til haven

31. juli 2021 0 Af Kreative Pips

Der er ingen tvivl om, at jeg ELSKER min lille have. Den er lille, så den kræver ikke så meget arbejde, og derfor er der masser af tid til at nyde haven. Jeg har lavet flere små hyggekroge i haven, så man altid kan finde både skygge og sol. Mine drenge er nemlig ikke lige så glade for den varme sol, som jeg er. Og det vigtigste for mig er jo trods alt at være sammen i haven. Derfor har jeg lavet nogle spil, som kan stå fast i haven. Lav selv spil til haven er nemlig velegnet til at stå ude i haven også selvom det regner eller blæser. Jeg tager dem dog ind om vinteren, så jeg passer lidt mere på dem.

Lav selv spil til haven og skab hyggelige stunder med familie og venner

Kalaha i beton

I 2018 støbte jeg mit kalaha spil i beton, og dengang sponsorerede CC Hobby noget af deres beton (Reklamelink) til mig. Det var nemt at arbejde med, og det er velegnet til at støbe mindre kreaprojekter. Siden er jeg begyndt at bruge stolpebeton, som jeg sigter inden brug. Det er markant billigere, men lidt mere besværligt. Samtidig er det også en noget større mængde du skal købe. Så hvilken beton du vil bruge er en smagssag.

Du skal bruge et kalaha spil, som du vender om i æsken. Jeg smurte med billig madolie, men næste gang vil jeg prøve uden olie. Og hældte derefter betonen i. Der er et par lufthuller, men jeg er ret godt tilfreds med spillet. Jeg har sat selvklæbende filtpuder under spillet, så det ikke ridser bordet.

De fine glaskugler har jeg fået af “nissen” i min pakkekalender, som jeg nogle år stadig bliver forkælet med af mine forældre. Jeg er ret heldig 🙂

Kryds og bolle

En del af årets sommerferie foregik i Frederikshavn, hvor vi besøgte palmestranden. Det er virkelig lækker strand med flot sandstrand og det lækreste og mest børnevenlige vand. Det er nemlig lavt meget langt ud. Oppe ved iskiosken var der små hyggelige borde, hvorpå der stod kryds og bolle spil. Jeg har også set ideen på Pinterest, men nu fik jeg endelig lavet den. Jeg har endda også fået min kollega til at lave et spil til hendes nye have.

Min kollegas flotte sten i Brøndby farver

Du skal bruge 6 sten i nogenlunde samme størrelse. Jeg har brugt poscatusser (Reklamelink) til at male på mine sten, og jeg valgte blomster på de tre sten og firkløvere på de andre. Min kollega valgte at lave blomster på alle seks sten, og så bare bytte om på farverne. Så på de tre sten var midten gul og bladene blå, og på de tre andre sten var det omvendt. Efter malingen er tør har jeg brugt en lak fra Søstrene grene til at lakere stenene med.

Spillepladen er savet ud af en plade købt i Jem&Fix. Det er douglas gran, og den er nogenlund kvadratisk. Jeg har tegnet stregerne med en sort poscatus. I bunden har jeg sat fire glidesøm, så bordet er beskyttet. Og samtidig hæver det lige træpladen lidt, så den ikke kommer til at stå og suge vand, hvis det bliver regnvejr.

Mine to store niecer har også malet sten til kryds og bolle, så jeg har lovet den ældste en træspilleplade. Men jeg syntes ikke den anden skulle snydes. Så i stedet har jeg syet en pose til hendes sten, hvor posen samtidig kan bruges som spilleplade. Så kan spillet tages med på ferie, picnic eller på familiebesøg.

Sy din egen pose til kryds og bolle

Equipment

 • Symaskine

Materials

 • Fast bomuld 35×65 cm
 • Kantbånd
 • bånd til at lave spillets streger – 4x 20 cm
 • sytråd
 • anoraksnor

Sådan gør du

 • Klip et stykke bomuld på 35 x 65 cm og marker midten med nåle.
 • Klip 4 bånd a 20 cm, og sy dem fast på den ene del af stoffet.
 • Sæt kantbåndet fast ca. 5 cm fra toppen og med 5 cm fra kanterne. Fold enderne ind i begge ender, og sy båndet fast, så der laves en løbegang.
 • Folde stoffet på midten, og sy det sammen til en pose.
 • Fold kanten ned 1 + 1 cm, og sy en syning hele vejen rundt.
 • Træk en anoraksnor igennem løbegangen, og bind enderne sammen.
 • Posen er klar til brug.

Andre ideer til haven

Jeg har også overvejet om man kan lave et liggende fire på stribe. Det vil sige et bræt med 8×8 felter, og så en masse små sten malet i to forskellige farver. Brættet ville så også kunne bruges til skak. Og måske kunne man på den anden side af de små sten lave symboler for de forskellige skakbrikker? Jeg kan ikke spille skak, men ideen er nu meget god.

Mit havebord står i syd-vest-solen, så især når vi spiser aftensmad er bordet lige i den skinnende sol. Det har længe irriteret mine drenge, så i år har vi vendt bordet, så vi sidder med siden til solen. Men den brændende sol er stadig generende. Og siden der i Nybyggerne på tv2 blev lavet en pergola med flotte hvide gardiner, har jeg haft ideen om at lave noget lignende herhjemme. Nu har jeg endelig fået lavet en testsyning, og det fungerer ret godt. Stoffet er bare det, jeg nu lige havde liggende i skabene.

Og fra jeg lavede det venstre til det højre blev færdigt blev der rettet lidt småfejl. F.eks. bindebåndet til at samle gardinet, havde jeg fået sat allernederst på gardinet. Det er nu flyttet 15 cm højere op nu. Gardinet sidder fast i to øskner i hver side, og resten hænger på et stykke tørresnor, som er spændt ud med øsknerne. På midten kan gardinet knappes sammen, så vi ikke får en irriterende stribe sol midt i det hele. Jeg tror, de her skyggegardiner gør, så drengene får lyst til at sidde mere ude i haven med mig.

På plankeværket bagved ses bierne i perler

I min lille have har jeg også flere farverige perleplader, så det hele ikke bliver for kedeligt. Mit plankeværk skal være sort, så der har både nogle bier og nogle sommerfugle hængende. Og i køkkenhaven har jeg perler, der viser hvilke grøntsager jeg har plantet de forskellige steder.

Jeg håber, det har givet dig lidt inspiration til hygge i haven. Jeg er snart tilbage med nye ideer.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram