Månedens ide #17 – perler i haven

Månedens ide #17 – perler i haven

19. maj 2019 2 Af Kreative Pips

I år forsøger vi os med lidt køkkenhave i vores lille oase. Vi har i mange år haft hindbær med stor succes, og så har vi indimellem haft en grønkål, lidt jordbær og lignende. Men i år har vi brugt alt vores bedplads (og lidt til) på at så/sætte grøntsager. Vi prøver både med gulerødder, rødløg, squash, rødbeder og grønkål. Og for at holde styr på alle grøntsagerne har jeg lavet grøntsagsskilte i perler.

Rødløg & gulerødder

Vi har sat en del rødløg, og de spirrer så fint. Dem kommer vi til at få stor glæde af til efteråret. Gulerødderne er slet ikke begyndt at spirre endnu, men jeg håber altså de kommer. Jeg er dog lidt tvivlende med dem…

Vores fine rødløg under brombærbusken

Squash & jordbær

Jeg fik en squashplante af min mormor, men jeg fik plantet den ud lige, inden der kom lidt sen nattefrost. Så ingen squash til os i år, men jeg nåede da at lave squashen i perler 🙂

Min lille squash

Vi har haft jordbær i en del år, og de stammer også fra min mormor og morfar. Den massive hede sidste år, gjorde det af med flere af planterne og der kom ikke rigtig nogen stiklinger. Vi håber på et lidt bedre udbytte i år, og har bl.a. forkælet planterne med ny muld.

Det store perlejordbær, står i min jordbærrabarber, så jeg kan kende forskel på dem og min hindbærrabarber – tror også jeg må prøve at finde et hindbær i perler.

Rødbeder & grønkål

Jeg har fundet nogle stribede rødbeder fra Chioggia i Italien, og det er faktisk lige deromkring sommerferien går til i år. Men jeg elsker rødbeder, og håber vi får glæde af dem i år. De er allerede begyndt at spire, så dem er jeg ret fortrøstningsfuld om. Min mormor har spiret grønkål, så jeg regner med snart at få en plante af hende. Sidst jeg fik en, havde jeg grønkål i overflod, mens resten af familien intet fik. Jeg har ikke lavet en grønkål i perler, men måske det skal på todo-listen.

Min stribede rødbede
Der er rødløg til venstre og rødbeder i de to andre. Dem forrest er sået et par uger før dem i midten.

Her i 2024 er vi flyttet i større hus med større have, og derfor har vi nu fået en RIGTIG køkkenhave. I påsken byggede min mand tre lange højbede, og i dag fik jeg sået rødbeder og porrer i dem. Og da jeg ikke kan finde de gamle perle-skilte, både jeg lige lave nogle nye. Rødbeden er lavet i farverne 10, 28, 30 og 82 (alle farver fra HAMA).

Porren er lavet i fri fantasi, da jeg ikke syntes google eller pinterest havde nogle gode forslag. Porren er lavet i farverne 01, 10 og 11 (alle i HAMA).

Efter de er blevet strøget, har de ligget i pres, mens de kølede af. Og så har jeg limet et træ-grillspyd på bagsiden med min limpistol. Derefter er de kommet ud i køkkenhaven, hvor de fint markerer, hvor de forskellige grøntsager er sået.

Inspirationen til grøntsagsskiltene kommer fra Pinterest og fra Jeanettes blog

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram