Bager kostume

8. januar 2013 4 Af Kreative Pips

Jeg har ikke været så god til det med fastelavnskostumer de tidligere år! Da Oliver var knap 1 år, tænkte vi slet ikke på det, selvom han var i dagpleje. Han endte dog også med at være syg den dag dagplejens legestue holdt fastelavn. Da han var knap 2 år, lånte vi en tigerdyrsdragt af min veninde Iben. Sidste år lavede jeg selv Olivers kostume, og vi fik en del ros, fordi pædagogerne synes det var sjovt med noget andet end de købte kostumer. Oliver var bager, og han (og Mathias) leger ofte med kostumet. Herunder fortæller jeg hvordan du selv kan lave et lignende bager kostume.

Bager kostume

Bager kostume

Forklædet er lavet af hvidt bomuldsstof, hvor toppen, samt de lige sider og bunden er lagt op. De to skrå sider er syet som en løbegang, så båndet kan komme rundt om halsen og bindes bag om ryggen. Jeg har klippet en kringle ud i vliseline og strøget på gult bomuldsstof, den gule kringle er herefter applikeret på forklædet.

Bagerhatten har en kant af hvid ribjersey og så er det en stor cirkel tynd hvid bomuld. Ribjerseyen strækkes, så den tynde bomuld passer til.

Jeg har taget en hård papside og pakket ind i sølvpapir, så det fremstår som en bageplade. På den har jeg lagt fire kringler lavet i trylledej. Trylledej kaldes også saltdej. Når den bages bliver den helt hård, og gør den god som legetøj. Du kan nemt finde opskrifter ved at google trylledej eller saltdej. Hvis man kan hækle, er det også en god ide med hæklede kager.

Du kan se alle mine indlæg om fastelavnsindlæg her, og hvis du er interesseret i andre kostumer, kan du finde dem her.

Følg mig på PinterestFacebook og Instagram