Grillhandske DIY

8. marts 2016 6 Af Kreative Pips

Da jeg gik i 3.-6. klasse gik jeg i fritidsklub her i Ølstykke, og i begyndelsen var der syning hver tirsdag og torsdag eftermiddag. Sidenhen blev der bygget en pavillon til klubben, og det blev en systue og så var der syning HVER dag, og jeg ELSKEDE det! Både jeg, mine bedsteforældre og mine forældre har flere af tingene endnu 🙂 Nå, men én af de ting jeg syede var grydelapper og grillhandsker, og derfor er ideen til disse grillhandsker jo egentlig ikke min. Men jeg har selv lavet mønster både i børne og i voksenstørrelse, og her er så min grillhandske DIY.

Find mønstret til børnegrillhandsken her og mønstret til voksne her (afventer)

Først klippes alle tre dele i mønstret stof til ydersiden og ensfarvet stof til indersiden.

Yderstoffet lægges på alm pladevat, mens inderstoffet sættes på thermolam
(mit er fra stog&stil)

 
Først syes tommelfingeren sammen ret mod ret på både inderstoffet (inkl. pladevat) og på yderstoffet (inkl. thermolam)
 
Derefter syes den tredje del sammen med tommelfingerdelen, husk at sætte et bånd ind som strop.
 

 
Så er de to handsker hele, og mangler ‘bare’ at blive samlet

Ydersiden vendes om med retten yderst
 
Inderhandsken lægges ind i yderhandsken og bundes overlockes sammen.
Det kan godt være lidt drilagtigt, når det er en børnehandske, men med lidt tålmodighed går det. 

 
Til sidst syes et kantbånd på som afslutning

 
VUPTI! et sæt grillhandske til børn 🙂

Hvis handskerne kun skal bruges til leg, kan thermolammen udelades eller udskiftes med almindelig pladevat.

Mønstret er kun til privat brug og må ikke anvendes i salgsøjemed. Jeg vil blive rigtig glad hvis du linker tilbage til mig, hvis du anvender mit mønster 🙂

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram