En god bog #2

27. april 2018 0 Af Kreative Pips
– Dette indlæg indeholder affiliate links

I den kolde og mørke tid inden vores forår kom for et par uger siden, fik jeg læst Natspindlerens dødsmærke færdig. Den handler om tiden efter De Sorte og Tigrils fald, som Ravneskrig handlede om. Landet ligger i ruiner og de menneskelige tab har været store. Sammen med hertug Castor har Sia gjort sit bedste for at genopbygge livet i Karstel. Men sårene fra De Sortes tid er svære at hele. Selvom blomsterne står farvestrålende op ad husmurene i Karstels gader, kan de ikke fortrænge de mørke kræfter, der lurer i skyggerne. Sia kæmper med sorgen og savnet over sin far, og samtidig er en ukendt, hviskende stemme begyndt at hjemsøge hende om natten. Langsomt går det op for Sia, at det, hun troede, var afsluttet, da Tigril faldt, langtfra er slut endnu. Legenderne spøger. Det onde lever stadig – og Natspindleren er kommet for at sætte sit dødsmærke.

På bogens bagside kan læses et lille uddrag:

Edderkoppen sænkede sig langsomt ned over Sia og lod de tynde spindelvævstråde svæve i luften over hende. Den var ikke særlig stor. Dens sorte krop var langstrakt og uden anden udsmykning. I søvne langede Sia ud efter den for at forhindre den i at lande på sig, men hun ramte den ikke. Som et spøgelse undveg den hendes hånd og fortsatte ufortrødent, indtil den landede på hendes skulder. ”Natspindleren …,” hviskede stemmen. ”Det er natspindleren, der spinder vores livstråd.” Stemmen var nærmest kun en ånde, men Sia hørte den tydeligt i sin drøm. ”Det er Natspindleren, der bestemmer trådens styrke og dens bristepunkt.” Edderkoppens ben mod hendes hud fik en skælven til at gå gennem kroppen på hende, og uvilkårligt forsøgte hun at børste den væk.

Bogen er tilegnet til Katja, og hende kender jeg gennem min eksmand. Hun havde lovet mig, at bogen var endnu mere spændende end 1’eren og hun havde helt ret. Den beskriver tydeligt de forskellige personer og deres sår og sorger efter, hvad der skete i Ravneskrig. Som jeg vist også nævnte ved anbefalingen af Ravneskrig, er det her en helt anden type bøger end jeg normalt læser. Begge bøger har taget mig med storm på trods af den snert af fantasy som er i dem. De giver en så fin skildring af personernes indre kampe.

Jeg følger forfatteren Karen Inge Nielsen på Facebook og jeg glæder mig til at høre hvad hendes næste projekt handler om 🙂

– Dette indlæg indeholder affiliate links