DIY navnemærker på Silhouette Cameo

8. november 2018 0 Af Kreative Pips
Jeg har efterhånden lavet en del klistermærker især med navne (se f.eks. her), og nu har jeg fået sat navne på 3 af vores Iphone opladere, så slipper vi for at diskutere, hvis der er hvis. Inspirationen kommer naturligvis fra Pinterest, hvor jeg har et board med Silhouette Cameo ideer.

 

Først måler jeg op, hvor store mine mærker skal være. Jeg bruger oftest måtten som måleinstrument, men lineal eller målebånd kan også benyttes.

 

Jeg går ind i softwaren og vælger “A”‘et ovre i menuen.

 

Teksten kan redigeres ud fra menuen i højre side. Her ændrede jeg fonten. Størrelsen kan både ændres her, eller ved at ‘trække’ i tekstrammen, som kan ses herunder:

 

Her kan ses målene på tekstrammen, hvis man har målt op med lineal eller lignende. Jeg havde 1 firkant (~1 tomme) i højden og 2 firkanter i længden, som max-mål.

 

Jeg sætter gerne tingene tæt ved hinanden for at få mest muligt ud af folien.

 

Jeg valgte at bruge tre forskellige farver – og jeg skulle selvfølgelig have guld 🙂 

 

Den sværeste del er at vide, hvilken skæreindstillinger som er den rigtige. Jeg anvender oftest den der hedder “Vinyl, skinnende”.

 

Jeg har en automatisk kniv, så den indstiller sig selv (mega nemt).

 

Efter skæringen fjerner jeg det overskydende folie på alle navnene ved hjælp af et redskab, som mest af alt minder om noget hos tandlægen! Den er et del af et sæt med forskellige redskaber til brug i forbindelse med Silhouetten. Man kan sikkert også bruge pincet, nål eller en lille kniv.

 

 

 

 

De enkelte bogstaver satte jeg på ledningerne med en pincet.

 

Selve navnen blev overført med transfertape. Man lægger tapen ovenpå folien og bruger den lille skraber til at få bogstaverne til at side fast på tapen. Så tager du tapen og sætten hen på den ting, der skal mærkes – her er det mine iphone stik. Og igen bruges skraberen for at få bogstaverne til at klæbe fast på stikket, og så kan tapen nemt fjernes igen. Tapen kan bruges flere gange, hvis den opbevares korrekt.

 

Vores tre fine ledninger 🙂
 

 

Husk, at hvis du laver mærker i strygevinyl, skal du spejlvende teksten. Derved kommer den til at være korrekt, når den bliver skåret. Strygevinylen skal ligge med plastsiden ned på måtten. Når teksten er skåret, fjerner du alt den overskydne vinyl, og kan derefter stryge vinylen fast på stoffet.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram