Sundhed skal være nemt

11. juni 2019 2 Af Kreative Pips

Sponsoreret af bodylab.dk (reklamelink )

Det er vigtigt for mig, at sundhed er nemt, for ellers fungerer det ikke i en travl hverdag. Derfor forsøger jeg hele tiden at finde nemmere og hurtigere løsninger for at leve sundt. Sundhed handler for mig både om min fysiske OG min mentale sundhed, og her er mine bedste fif til sundhed i en travl hverdag.

Morgenmad

Siden jeg for to år siden deltog i FitChallenge, har jeg ofte spist en proteinshake til morgenmad. Bodylab (reklamelink ) har flere forskellige smage, og lige i øjeblikket spiser jeg den med mango og passionsfrugt. Det er nemt og hurtigt at mixe sådan en shake: mælk eller juice, vand, isterninger og så proteinpulveret. Ryste, ryste, ryste og så er der morgenmad.

Jeg har også altid været glad for havregrød, men synes at der manglede noget protein. Jeg har nu lært at, jeg bare skal slå et æg ud i grøden og lade den koge færdig i et minut eller to. Grøden smager ikke af æg, men bliver mere cremet end ellers. Og så er det allerbedst med lidt kold æblemos på toppen, dét elsker mine to drenge også, så det er en klassisk vintermorgenmad herhjemme hos os.

Kreative Pips nem og hurtig sundhed med Bodylab shake
Nem og hurtig sundhed med Bodylab proteinpulver

Frokost

Ofte har jeg rester med fra aftensmaden til frokost, men når jeg er alene, får jeg sjældent lavet mad til mere end en person. Dengang på Fitchallenge spiste jeg ofte frosne bønner, majs og ærter, og så en eller anden slags protein. Men det blev kedeligt i længden, så nu er jeg gået over til at spise broccolibrød med pålæg. Jeg har lavet en dobbeltportion og så frosset den ned. Så tager jeg et brød op om morgenen, og så er det tøet op til frokosten. Jeg har gerne en skive ost og nogle skiver skinke eller hamburgerryg på, og så spiser jeg gulerødder ved siden af. Det er nemt at lave, og det går hurtigt om morgenen. Jeg bliver mæt uden at det ligger for tungt, så det er en ret god løsning for mig.

Aftensmad

Til aftensmaden ender jeg ofte i de samme retter igen og igen, men jeg forsøger at få en masse grøntsager, mens børnene får pasta til. Jeg savner nogle nye og nemme retter, så det vil jeg bruge lidt af mit genfundne overskud til at få fundet. Heldigvis er mine drenge også ret glade for grøntsager, og de bliver bedre og bedre til at smage på nye ting.

Drikkevarer

Jeg kan godt lide vand, men når det er varmt, bliver jeg træt af al den smagsløse vand. Jeg elsker at supplere med cola (den røde fyldt med sukker), men forsøger at finde sundere og bedre alternativer. Det ene er vand med citrus, jeg bruger både citroner og lime. Nogle gange laver jeg en hel kande med lime, citroner og så tilsætter jeg f.eks. mynteblade fra haven.

Et andet alternativ er at lave hjemmelavet iste. Jeg har en stor samling af løse teer, og mange af de grønne teer er rigtig gode. Jeg har bl.a. lavet af en ferskente, som nævnt her. Jeg har en smart kande til koldbrygning, og det gør det altså nemt, når man bare skal hælde koldt vand over tebladene. Jeg har fundet ud af at en af mine te-forhandlere har en lignende kande (reklamelink), så den kan jeg anbefale, hvis du vil igang med at lave din egen iste.

Træning

Som alenemor nytter det ikke med en træning for sent om aftenen, for så skal jeg have barnepige. Mine forældre er søde til at hjælpe mig, når jeg skal spille kamp i hverdagen. Men ellers foretrækker jeg at løbe eller cykle om eftermiddagen, for det kan jeg nemt gøre sammen med børnene, eller mens de er alene hjemme. Jeg nyder at jeg igen er kommet igang med at løbe, det hjælper både på min fysiske sundhed og min mentale sundhed. Jeg har det meget bedre med min krop, når jeg kommer ud at løbe. Samtidig får jeg klaret tankerne, når jeg er ude at løbe. Alt i alt er jeg bare glad for at min ankel er blevet så god, at jeg nu kan løbe rigtigt igen.

Min mor og jeg er begyndt at cykle sammen et par gange om måneden, og det er bare balsam for sjælen. Vi får vendt verdenssituationen OG vi får motioneret – endnu en win-win situation.

Konkurrence

Hvis du også er interesseret i nem sundhed, kan du her vinde en Bodylab shaker og den lækre proteinshake med mango og passionsfrugt. Præmien er sponsoreret af Bodylab. Alt du skal gøre er at lægge en kommentar til dette indlæg, og så trækker jeg en vinder på torsdag d. 13. juni kl. 20.

Du kan også deltage på min instagram og på min facebook gruppe – se links herunder. Du kan altså få tre lodder i konkurrencen, hvis du deltager alle steder. Held og lykke 🙂

Følg mig på Pinterest, Facebook og Instagram