Sunde romkugler

15. juni 2019 1 Af Kreative Pips

Som jeg skrev forleden, prøver jeg at finde den gode balance mellem sundhed og lækkerier. Og det er blevet til de her lækre sunde romkugler uden tilsat sukker og andre mindre gode ting. Inspirationen kommer fra denne opskrift, men da jeg ikke kan lide peanutbutter har jeg ændret lidt i opskriften.

Sunde romkugler – dog trillet i sukkerkrymmel 🙂

5 små eller 3 i almindelig størrelse
10 dadler
1 spsk. mandler
2 spsk. havregryn
1½ spsk. bagekakao
3 tsk. romessens
½-1 spsk. vand (afhængig af konsistensen)
1 spsk. Bodylab proteinella (reklamelink) – den fås bl.a. også i Føtex og i Matas (reklamelink)

Sunde romkugler med dadler
Sunde romkugler med dadler

Det hele kommes i en minihakker, indtil det er en ensartet masse. Formes som små kugler og trilles i kokos, sukkerkrymmel eller hvad man nu har lyst til.

Sunde romkugler med dadler
Sunde romkugler med dadler

Romkuglerne kan trilles i kokos, sukkerkrymmel, nødder og alt muligt andet. Kokos kan godt være lidt kedeligt i forhold til alt det farvede sukkerkrymmel, så jeg har forsøgt mig med at farve kokos. Jeg har fyldt kokos i en frysepose og taget lidt pastafarve ned i posen. Jeg bandt en knude og rystede posen godt. Gik det lidt tid til at virke, og tril så romkuglerne i den farvede kokos.

Påske-romkugler

Følg mig på Pinterest, Facebook og Instagram