Boganmeldelse – Stille skrig

24. oktober 2019 1 Af Kreative Pips

Jeg har læst og anmeldt bogen “Stille skrig” af Katja Ranvits.

Bogen “Stille skrig” er modtaget til anmeldelse.

Stille skrig

Fakta om bogen
Titel: Stille skrig
Forfatter: Katja Ranvits – se hendes hjemmeside her.
Udgivelsesdato: juli 2019
Forlag: Forlaget Forfatterskabet.dk

Fra bogens bagside læses:
En lun sommernat finder pædagogen Cecilie Knudsen en hårdt såret kvinde i skoven tæt ved Solvang Behandlingscenter. Den ukendte kvinde bærer en dagbog, hvis grusomme beretninger viser sig at have tråde til en af Danmarkshistoriens værste kidnapningssager. Dagbogen rækker sine lange, mørke fangarme ud efter alt omkring sig. Og byder ondskaben indenfor i Cecilies liv. Pludselig ånder fortiden Cecilie tungt i nakken. En fortid hun har kæmpet for at undslippe.Stille Skrig er en historie om hvad der sker, når mennesket står over for en virkelighed, der udfordrer de rammer og normer, man lever efter.  

Bogen handler om pædagogen Cecilie, som arbejder på et behandlingscenter. Her finder hun den hårdt sårede kvinde, og kvinden bliver hurtigt beboer på behandlingshjemmet. Her kæmper politiet med at finde ud af hvad der er sket med kvinden, mens Cecilie og hendes kollegaer kæmper med at få hende bragt på fode igen. I politiets eftersøgning er der pludselig tråde tilbage til Cecilies ungdom, og en sammenhæng mellem den ukendte kvinde og Cecilies datter Katrine.

Min anmeldelse

Jeg er blown away! Jeg slugte bogen på et døgn – jeg havde efterårsferie og dermed masser af tid. Men jeg kunne simpelthen ikke slippe bogen. Den var konstant spændende, og der var mange overraskende elementer. Sproget var let og flydende, og selvom der er filosofiske elementer i, bliver det ikke for meget. Der var et passende persongalleri, som alle er godt beskrevet i mange facetter. Bogen er barsk, så man skal være forberedt på en del meget voldsomme beskrivelser.
Når Cecilies angst blev beskrevet, sad jeg med et sug i maven, og jeg holdt vejret i spænding. Jeg kan slet ikke vente til efterfølgeren “Larmende tavshed” bliver udgivet (men der går lige lidt tid før det sker, da den endnu ikke er færdigskrevet).

Stille skrig

Bogen kan lånes på flere biblioteker, eller købes hos de fleste boghandlere.

Se mine andre boganmeldelser her.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram