Boganmeldelse – Stjerneglaneren

6. januar 2020 0 Af Kreative Pips

Jeg har sammen med min søn Mathias (8 år) læst og anmeldt bogen “Stjerneglaneren” af Pernille T. Boldemann.

Inspirationen til Stjerneglaneren kommer fra den gamle danske sang “De Nære Ting”. Jeg kender den ikke, så jeg måtte lige google. Kender du sangen?

Bogen “Stjerneglaneren” er modtaget til anmeldelse.

Stjerneglaneren

Fakta om bogen
Titel: Stjerneglaneren
Forfatter: Pernille T. Boldemann
Udgivelsesdato: D. 22. november 2019
Forlag: Forlaget Bluefox

Fra bogens bagside læses:
Lige siden Jonas var en lille dreng, har han altid betragtet de mange millioner og milliarder af stjerner, der er drysset ud over nattens store himmeltæppe.
Dette smukke poetiske eventyr foregår på Østersøens perle, hvor himlen er klarest, sagnene levende og drømmene strækker sig langt over stjernerne.

Stjerneglaneren
Mathias læser nysgerrig bagsiden, efter at have fået lov til at pakke bogen ud

Vores anmeldelse

Mathias var vild med de smukke illustrationer af PisajElf – og jeg er helt enig. Mathias synes, det er en sjov og hyggelig historie. Han læste størstedelen selv, mens jeg lige hjalp med de længste ord. Han morede sig over, at alle de voksne siger den samme sætning til Jonas. Og vi snakkede så om, hvad den sætning egentlig betød.

Som forfatteren har skrevet, kan historien fortolkes på flere måder. Vi snakkede meget om, at Jonas glemmer at se tingene lige foran sig. Og fordi han hele tiden ser fremad, glemmer han at have det sjovt her og nu.

Mathias synes, det var ekstra sjovt, da han fandt ud af at historien foregår på Bornholm, hvor farmor og farfar jo bor. Næste gang de skal derover, må jeg vist lige nævne for drengenes far, at Mathias gerne vil se Rytterknægten.

Stjerneglaneren

Jeg vil også læse bogen med Oliver (10 år), men han knokler lige med det sidste hos Alkalær. Så vi venter lige lidt med nye bøger, til han har bestået sin sidste læsemappe hos søde Lisa. Jeg tror, at Oliver vil snakke lidt mere om hvad historien handler om. Han er mere tænkende, hvor Mathias er mere umiddelbar og ‘bare’ hører historien. Men bogen skal helt sikkert læses igen OGSÅ med Mathias 🙂

For hver solgt bog, doneres 5 kr. til De Danske Hospitalsklovne, som Mathias og jeg selv har haft glæde af. Mathias var ramt af nogle dumme lungebetændelser som lille, og der tog vi et par weekender på Herlev Hospital, hvor klovnen Ludo kom forbi.

Bogen kan bl.a. købes i Arnold Busck (Reklamelink).

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram