Boganmeldelse – Døden fra Syrien

27. april 2020 4 Af Kreative Pips

Jeg har læst og anmeldt bogen “Døden fra Syrien” af Thomas C. Krohn.

Bogen “Døden fra Syrien” er modtaget til anmeldelse.

Fakta om bogen:
Titel: Døden fra Syrien
Forfatter: Thomas C. Krohn
Udgivelsesdato: marts 2020
Forlaget: Rosenhill

Hvis du vil læse mere om hovedpersonen Jacob Detlev, kan du læse min anmeldelse af første bog om ham her. I linket finder du også link til at få dit eget eksemplar af “Truslen fra Kina” helt gratis.

Fra bogens bagside læses:
Stjålne biologiske våben fra Syrien. Et forsvundet passagerfly i Malaysia. Dødsfald blandt unge på et diskotek i København. Og en religiøs sekt på Sjælland. Hvordan hænger det sammen.

Det bliver eksperten i biologiske våben, Jacob Detlev, sat til at finde ud af i et hæsblæsende opklaringsarbejde i samarbejde med både internationale myndigheder og det danske terrorberedskab.

Svarene forgrener sig, og det hele kommer meget tæt på. Pludselig er det for Jacob både et spørgsmål om at forhindre biologisk terror i Danmark, og også om at redde sin egen familie.

Hvis du er til realistiske thrillers, hvor du sidder med følelsen af, at det kunne godt ske i virkeligheden, og kan du lide kombinationen af fiktion, virkelige begivenheder og spænding, så er “Døden fra Syrien” helt sikkert noget for dig.

“Døden fra Syrien” er den første selvstændige bog i serien om virologen og videnskabsmanden Jacob Detlev, som indgår i det danske terrorberedskab i kampen mod biologisk og kemisk terror i Danmark og resten af verden.

Min anmeldelse

Jeg er lidt nørdet med militæret, og jeg sad og klappede i mine små hænder i begyndelsen af bogen. De første kapitler handler om det danske forsvars mission med at hente biologiske våben ud af Syrien. Thomas har brugt en masse fagtermer fra militæret, og det gjorde mig ret glad. Men man kan sagtens læse bogen uden at have kendskab til dette fagsprog.

En anden ting jeg jublede over er genkendeligheden i det jeg læser. For bogen foregår delvist i min kommune, og det gør at jeg kender stederne han nævner. Jeg kan ret godt lide bøger, hvor der er noget velkendt og almindeligt i. Det bestyrker ligesom også tanken “det her kunne jo ske i virkeligheden”.

Videnskabsmanden Jacob er den foretrukne ekspert, når det gælder biologisk terror, og han hjælper derfor det danske politi. Han bliver vivlet ind i begivenhederne, og begivenhederne kommer hele tiden tættere og tættere på Jacob. Bogen holdt spændingen hele vejen igennem bogen, og jeg var nødt til at læse en side til, og så endnu en. Jeg var fanget, og jeg vil klart anbefale at læse bogen, hvis du er til realistiske thrillers.

Som nævnt tidligere, vil jeg anbefale at læse mini-romanen “Truslen fra Kina” først, da man lige lærer Jacob at kende der. Men man kan også begynde her. Jeg er spændt på, hvad Jacob Detlev kommer ud for næste gang, for planen er at der skal komme flere bøger i serien.

Find bogen i din lokale boghandel (støt den, så det fortsat vil være der efter krisen) eller på nettet, f.eks. her hos Saxo (Reklamelink).

Til sidst er bare at ønske god læselyst – og læg endelig en kommentar med en anbefaling på en god bog 🙂

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram