Boganmeldelse – Taknemmelighed

29. maj 2020 0 Af Kreative Pips

Jeg har læst og anmeldt bogen “Taknemmelighed” af Mette Fonnesbæk. Og den har sat ekstra gang i min store taknemmelighed i hverdagen.

Jeg har modtaget bogen “Taknemmelighed” til anmeldelse.

Mine andre boganmeldelser kan læse her.

Fakta om bogen:
Titel: Taknemmelighed – elsk og styrk dit familieliv
Forfatter: Mette Fonnesbæk
Udgivelsesdato: 2019
Forlag: Forfatterskabet

Fra bogens bagside læses:
Kender du det, at hverdagen suser derudad, og du gør de samme ting uge efter uge? Familielivet buldrer afsted, jobbet trækker i dig, børnene kræver, fritidsaktiviteter og arrangementer står i kø. Du er ved at drukne i indkøb, praktik og logistik.
Du forsøger desperat at navigere i dit eget univers og i fællesskabet, og de fleste opgaver kommer til at køre på automatik. Alting sker i sidste øjeblik. Og man glemmer at mærke efter. Så er det let at fokusere på det, der IKKE fungerer. Og man glemmer at være taknemmelig for at det, man har.

Min anmeldelse

Kender du det med at hverdagen kører i sin faste trummerum. Man kan godt mærke at noget bør ændres, men man gør det samme igen og igen uge efter uge. Og som Einstein siger:

Definitionen på sindssyge: At gøre det samme igen og igen og forvente et andet resultat

Så måske er det på tide at ændre retning. At ændre fokus, så hverdagen bliver bedre for dig og din familie. Jeg har gjort det, og mine børn og jeg er gladere og har mere fokus på de gode ting.

Jeg er ret vild med tankegangen, om at du selv kan ændre dit perspektiv. Og når du begynder at fokusere på det positive, så er det dét som der kommer mere af. Bogen består af en kort beskrivelse af, hvordan du bruger bogen, og så er der tomme sider, så du selv kan skrive de positive ting ned. Jeg synes, forfatteren har en god pointe i at skrive tingene ned, så man husker dem. Og det vil jeg til at indføre herhjemme, så vi hver søndag/mandag aften lige tager en ekstra snak ved middagsbordet om, hvordan den forgangne uge har været.

Jeg har selv i en længere periode haft fokus på at finde de gode ting i hverdagen, og hver aften skal vi alle tre nævne (minimum) tre gode ting ved dagen. Det kan være alt fra lækker mad (det er altid en klassiker, når de har svært ved at finde på noget), gode oplevelser i skolen, eller at man er heldig at have købt 3 gode avokadoer. Intet er for småt til at blive nævnt. Alt kan bruges! Og jeg kan mærke en stor forskel på mine drenge, som i forvejen har det svært i skolen. Så hverdagen kan godt gå hen og bliver negativ, når de godt ved skolen har skrevet hjem. Og så ender det hele bare i en nedadgående negativ spiral. ØV! Men nu fokuserer vi på det gode.

De gode oplevelser fylder mere og mere

I går aftes tog vi de gode ting i sengen samtidig med at de fik en omgang sansemassage. Og jeg nævnte, at jeg var stolt over, at Oliver helt selv havde løst en konflikt med sin lillebror. Det er altså en stor ting herhjemme, hvor de godt kan køre hinanden helt op. Men han gjorde det selv, og det skulle han roses for. I dag kom han hjem, og spurgte straks om læreren havde skrevet hjem – for hun havde GODE ting at sige!

I forbindelse med at begge drenge (endelig) er i gang med udredning, er jeg jævnligt hos en kommunal familiebehandler. Og hun siger virkelig mange gode ting, og jeg er bare en sucker for citater:

“Det du fokuserer på, får du mere af”

Så i stedet for at vi konstant snakker om de ting, der fejler for børnene, er jeg begyndt at snakke om de gode ting. Måske det “bare” var at være med i en hel undervisningstime. Måske var det at de hjalp hinanden med at læse, eller det kan være, at de fik sagt undskyld til en ven. Det handler om fokus – og vi har helt sikkert fået mere af det positive ind hjemme hos os.

Taknemmelighed i hverdagen

Når jeg lægger mig i seng om aftenen, tænker jeg ofte på hvor heldig jeg er. Jeg er taknemmelig helt ned i maven! Og det kan igen være helt små ting, som at solen skinner, Mathias har plukket en blomst eller en veninde har tænkt på mig. Der er masser af være taknemmelig over, bare du lige får vænnet dig selv til at tænke på de gode ting. Det er sådan en lille ting, som bare skaber en stor taknemmelighed i hverdagen.

Jeg elsker også at forkæle mine veninder og familie med små taknemmelighedsgaver. Så til påske sendte jeg en pakke til Jylland fyldt med te og chokolade, bare så min veninde derover ved jeg tænker på hende.

Har du fået mod på, at prøve min metode med at bruge aftensmaden til at snakke om tre gode ting ved dagen? Jeg vil meget gerne høre hvad du/dine børn synes om det – så læg gerne en kommentar herunder.

Hvis du vil læse mere om den form for familiebehandling, jeg har fået gennem kommunen, kan du læse om det her.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram